Care este alegerea corecta: bona sau cresa?

0 Shares
0
0
0

Care este alegerea corecta: bona sau cresa?Uitandu-ne putin la conditiile sociale in care traim, am ajuns sa constatam anumite modificari, unele benefice, iar altele de-a dreptul comice sau la limita absurdului. Cand esti parinte raspunderile cresc, iar acest lucru se reflecta ata la nivel pecuniar cat si social.

Exista un anumit moment cand trebuie sa luam cele mai bune decizii pentru copiii nostri, in diverse etape de dezvoltare, plecand de la etapa in care ii plimbam prin parc in carucioare copii si pana la adolescenta cand, deja putem spune ca isi pot asuma propriile alegeri.

In primii ani de viata in special, copiii necesita o atentie sporita. Nu intamplator exista o perioada de concediu maternal (ce poate varia, in functie de alegerea fiecaruia dintre noi, pe o perioada de un an sau doi ani), in care mama, sau tatal in anumite cazuri, sa se poata ocupa de micut si sa ii ofere toata atentia de care acesta are nevoie. Ulterior, odata cu intoarcerea parintilor la serviciu, apare urmatoarea problema, si anume alegerea cea mai dificila: bona sau cresa?

[adsenseyu1]

Fiecare dintre cele doua variante prezinta avantaje si dezavantaje. O bona platita se poate ocupa in permanenta de copiii nostri, putandu-i plimba in carucioare copii atat cat le este necesar acestora, sau putand fi alaturi de ei indiferent de ce nevoie ar avea acestia. Este un criteriu al mobilitatii si sigurantei de necontestat, care insa costa destul de multi bani. Mai mult decat atat insa, ca sa ajungi sa cunosti suficient de bine o bona careia sa ii incredintezi micutul tau, ar trebui sa efectuezi un adevarat casting.

Am vazut cu totii ca, in fuga lor dupa bani, majoritatea persoanelor care se ocupa de cresterea copiiilor tind sa nu se comporte in mod corect cu cei mici. Daca o relatie sau un parteneriat de acest gen este marcat de neincredere (uneori inca de la bun inceput), acest lucru poate avea efecte din cele mai defavorabile. Instalam camere de supraveghere, corect, insa mai important decat acest aspect il reprezinta siguranta copilului.

Degeaba avem probe cat sa tragem la raspundere pe cineva, daca raul facut este iremediabil. Nu suntem nicidecum rautaciosi, insa o bona serioasa este destul de greu de gasit, in ciuda faptului ca nenumarate agentii de recrutare ne pun la dispozitie astfel de persoane specializate, si mai ales testate din punct de vedere psihic si social.

[adsenseyu1]

Pe de alta parte, judecand din punct de vedere al socializarii, specialistii recomanda ca parintii sa isi  dea copii la cresa inca de la varste fragede. Acest lucru poate conduce catre o mai buna perceptie acopiilor, raportata in relatiile interumane, mai ales avand in vedere faptul ca si in acel mediu ei pot beneficia de toata atentia supraveghetorilor specializati. Pot fi alese diverse crese, fie de stat, fie din mediul privat, diferentele constituindu-se in mod clar doar la nivel de cheltuieli si conditii oferite, educatia fiind pe undeva similara.

Este destul de greu sa te pui in situatia unei mame care se vede nevoita sa isi lase copilul pe mana unui strain, indiferent daca vorbim despre o cresa sau despre o bona cu experienta. Orice solutie ar alege, in mod clar aceasta presupune beneficii si riscuri. Unele mame vor fi dispuse sa isi asume aceste riscuri.

Altele insa poate vor alege sa ramana alaturi de puii lor, fara a solicita un ajutor in aceasta privinta, ci doar achizitionand un intreg arsenal de obiecte destinate confortului micutilor lor de pe site-uri de profil precum www.allkids.ro , o adevarata mana de ajutor in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea armonioasa, dar mai ales sigura, a tuturor copiilor.

Alte stiri actuale :

1. Avem cel mai modern spital de copii
2. O noua sansa pentru copiii cu autism
3. Durerile de urechi la copii
4. Copii neglijati si maltratati in familie
5. Ce sa-ti înveti copilul sa faca atunci când este hartuit de alti copii
6. Propunere soc in Marea Britanie: Copiii, de la doi ani la scoala
7. Tichetele de cresa: cine poate beneficia de ele si ce documente sunt necesare pentru a le obtine

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…