Care sunt cele mai bune picaturi de ochi ce pot fi gasite in farmacii?

0 Shares
0
0
0

“Ochii uscati” reprezinta o afectiune comuna a ochilor, prezenta din nefericire la multe persoane in ziua de astazi. La farmacia Pharma 4 You, poti gasi cele mai eficiente picaturi de ochi.

Aceasta afectiune este cauzata de factori diferiti. Senzatia sau simptomatologia de ochi uscati poate aparea ca si o cauza directa a procesului natural de imbatranire al organismului (deci si al ochilor), dar poate fi si un simptom conex, al unei alte boli, instalate deja in organism. De asemenea, senzatia de ochi uscat poate aparea intr-un mediu foarte uscat sau ca efect advers al unei medicatii pe baza de antihistaminice.

Picaturile de ochi, sunt in general metoda preferata de preventie dar si de tratare a acestei afectiuni. Exista o varietate de retete ce prescriu astfel de picaturi pentru tratarea ochilor uscati. Doctorii (oftalmologii in special) pot recomanda foarte des astfel de picaturi, daca se constata ca suferi de aceasta afectiune.

Picaturile pentru ochi.

Exista un numar destul de mare de picaturi pentru ochi, din care puteti alege pentru a va trata de aceasta afectiune.
Acestea includ:
–    Lacrimile artificiale – un tratament din ce in ce mai comun si in acelasi timp o metoda de succes, pentru tratarea afectiunii de “ochi uscat”. Acest tip de tratament de gaseste in multe farmacii, fiind disponibile mai multe branduri care il produc. Totusi, trebuie sa incercati mai multe astfel de picaturi, de la mai multe branduri, pana le veti gasi pe acelea care se potrivesc perfect pentru dumneavoastra.

–    Ciclosporina (Cyclosporine) este o substanta (picaturi) care se da pe baza de reteta si este conceputa pentru a ajuta in tratamentul infectiilor oculare, care au ca simptomatologie si ochii uscati.

Acest medicament ajuta de fapt ochii sa produca mai multe lacrimi, in mod natural. Se aplica in mod tipic de 2 ori pe zi, sub atenta supraveghere a medicului oftalmolog. In general se iau numai daca v-au fost recomandate / prescrise de catre medicul dumneavoastra oftalmolog.

–    Lifitegrast (o molecula ce reduce inflamatiile pe baza de celule T) De asemenea, este disponibila numai sub prescriptie (reteta de la medicul oftalmolog) si nu se gaseste chiar in toate farmaciile. Recomandam totusi sa nu incercati acest tratament direct, ci doar daca celelalte tipuri prezentate mai sus, nu au avut nici un efect sau au avut un efect slab.

Picaturile de ochi ar putea sa nu fie suficiente pentru tratamentul complet al unui ochi sau al ambilor ochi (dupa caz), depinzand si de cauza bolii. Ar putea fi necesare si alte medicamente, care se vor lua in completarea tratamentului cu picaturile de ochi. Inainte de a incepe un tratament cu picaturi de ochi, este recomandat sa cereti sfatul unui medic oftalmolog.

Mergeti pana la un cabinet oftalmologic si acolo medicul va analiza ochii dumneavoastra. In urma acestei analize se va pune de obicei un diagnostic (care poate fi chiar cel de ochi uscati) si vi se va prescrie o reteta care va contine picaturi de ochi. Acestea pot fi de la diferite branduri si pot avea concentratii diferite sau substante diferite, etc.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…