Care sunt cele mai frumoase traditii de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai frumoase traditii de Craciun?Fiecare tara are o traditie speciala de Craciun. Daca oamenii din diferite colturi se strang in noaptea de Ajun in jurul unor brazi artificiali sau naturali impodobititi cu luminite, beteala si globulete, aceasta nu este singura traditie a sarbatorilor de iarna. De-a lungul timpului s-au pastrat diferite obiceiuri, care inca se mai practica, pentru a ne exprima interesul fata de perioada magica a sarbatorilor de iarna.

Asadar, in Romania exista traditii frumoase in fiecare regiune a tarii. La data de 20 decembrie, atunci cand are loc Ignatul, oamenii se pregatesc pentru taierea porcului. De asemenea, copiii merg cu colindul la prieteni si la vecini, iar gospodinele pregatesc mancaruri traditionale pentru masa de Craciun.

O alta traditie nelipsita in Romania consta in impodobirea cu grija a celor mai frumosi brazi artificiali sau naturali, moment iubit de cei mici, a caror creativitate este pusa la incercare.[adsenseyu1]

Dupa impodobirea bradului, romanii aseaza cu grija cadourile sub brad in noaptea de Ajun, urmand ca in dimineata de Craciun sa mearga la biserica, iar apoi sa serveasca masa impreuna cu intreaga familie. Aceste momente sunt frumoase, pline de speranta si energie pozitiva.

In Italia Craciunul se sarbatoreste in familie, cu o masa bogata, care incepe cu o rugaciune. Inainte de masa se deschid cadourile care sunt pregatite sub pomul de Craciun in noaptea precedenta de catre Babbo Natale (Mos Craciun). In unele zone ale Italiei cadourile sunt primite cu o diferenta de cateva zile si sunt aduse de o vrajitoare buna. De asemenea, italienii merg la biserica inainte si dupa prima zi de Craciun.

In Cehia se impobobeste bradul doar in seara de Ajun, pentru a nu se aduce ghinion familiei. Masa de Craciun este alcatuita din peste si oua in principal, iar la masa trebuie sa fie un numar par de persoane, deoarece se crede ca o persoana care nu are pereche va muri in anul care urmeaza.

Fiecare tara are traditii frumoase de Craciun, iar daruirea cadourilor persoanelor dragi si servirea mesei de Craciun se numara printre cele mai importante. Tocmai de aceea oameni din diferite colturi ale lumii isi aleg cu grija cadourile pentru copii si pentru adulti. Sunt nelipsite petrecerile tematice, care reprezinta un mod placut de a petrece momente frumoase alaturi de prieteni.

[adsenseyu1]

In Romania traditiile se pastreaza indeosebi in mediul rural, unde acestea s-au mentinut din generatie in generatie. Exista si numeroase superstitii de Craciun, care inca nu si-au pierdut farmecul. Cea mai frumoasa traditie de Craciun atat in Romania si nu numai consta in faptul ca masa de Craciun se serveste in sanul familiei.

Astfel, toate rudele se aduna intr-un singur loc, pentru a celebra impreuna Nasterea Domnului. Bineinteles, Mos Craciun este nelipsit, motiv pentru care adultii intrepreteaza rolul mosului, spre bucuria celor mici.

Daca Craciunul se sarbatoreste in familie, trecerea in noul an se poate sarbatori alaturi de prieteni, in cele mai interesante destinatii. Important este sa fim fericiti in noaptea Anului Nou, conform unei superstitii, pentru a fi fericiti si impliniti pe toata durata anului urmator.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…