Care sunt etapele dezvoltarii produselor software?

0 Shares
0
0
0

Care sunt etapele dezvoltarii produselor software?Cand vine vorba de Internet si tehnologie moderna, romanii sunt prezenti. Mai bine de jumatate dintre romani au calculatoare conectate la Internet. Un calculator nu poate functiona fara software-uri. Aceastea sunt de fapt sisteme de programe concepute special pentru calculatoare.

Cand vorbim de software-uri vorbim defapt de sisteme de operare, drivere si programe. Majoritatea persoanelor care folosesc diverse tipuri de computere, doresc o dezvoltare software pe masura. Unii doresc ca programele sa ruleze rapid si sa nu astepte prea mult, altii doresc sa-si devirusese computerul, altii sa aiba cele mai performante aplicatii office si tot asa.

O dezvoltare software Arhisoft pe masura asteptarilor o poate face doar un adevarat profesionist. De cele mai multe ori, in propriile calculatoare avem informatii extrem de importante, informatii care nu trebuie pierdute, fapt pentru care nu este deloc indicat sa lasi computerul pe mana oricui. Daca vrei sa apelezi la adevaratii profesionisti, intra pe Arhisoft.ro si ia legatura cu specialistii in sotfware care sunt gata sa faca pentru tine cea mai buna treaba.[adsenseyu1]

Asa cum aminteam la inceput, software-urile se pot dezvolta in functie de cerintele pe care le are un anumit client. Aducem in cele ce urmeaza in discutie care sunt etapele dezvoltarii unui produs software.

Prima etapa a dezvoltarii unui astfel de produs, poarta denumirea de faza de analiza. In aceasta etapa, clientul vine cu problema pe care o are si cere ajutor pentru a fi rezolvata. Aici se pun la punct toate detaliile si este realizat un document in care sunt trecute in mod clar cerintele clientului.

Faza de proiectare este a doua etapa a dezvoltarii software. Este momentul in care se stabileste o interactiune a sistemului. Arhitectura face referire la trei aspecte si anume: componentele sistemului, interfetele si modul de comportare a acestora.  Componentele sunt de fapt blocurile de constructie care apartin produsului. Interfetele fac legatura intre doua componente ajutandu-le sa comunice. Ultimul aspect, si anume comportamentul,  este un raspuns pe care il da o anumita componenta in momentul in care apar anumiti stimuli proveniti de la alte componente.

[adsenseyu1]

A treia etapa este faza de implementare. Acum este momentul in care se constuieste  produsul software. Produsul trebuie sa fie calitativ, de o mare performanta si fara erori. Erorile pot  fi de trei feluri. Vorbim in primul rand de cele critice. Acestea sunt cele mai grave, deoarece ele nu permit sistemului sa indeplineasca sarciile de utilizare.

In momentul in care apar aceste erori, ele trebuie rezolvate inainte de a livra clientului produsul dorit. Erorile necritice sunt acele erori mai putin grave, erori ce nu afecteaza calitatea observata a sistemului. Ultimele erori la care ne referim sunt cele necunoscute. Asa cum o spune si denumirea, nu putem sti de existenta lor sau de efectele pe care le pot avea.

Ajungem astfel la ultima etapa a dezvoltarii unui produs software, si anume faza de testare. Aceasta faza este necesara pentru a te asigura de faptul ca livrezi cel mai bun produs, pentru a castiga inca un client. In aceasta etapa se fac tot felul de testari, care poarta denumirea de teste de regresiune. Dupa ce acestea s-au facut si te asiguri ca totul functioneaza la cele mai ridicate standarde, poti liva clientului produsul dorit.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…