Ce este fizioterapia si la ce ne ajuta?

0 Shares
0
0
0

Daca nu stiti ce inseamna o procedura de fizioterapie va explicam noi in articolul ce urmeaza.

Fizioterapia este o prima linie de ingrijire a sanatatii care va ajuta sa va eliminati durerea, astfel incat sa va puteti intoarce la stilul de viata si activitatile obisnuite. Intr-o clinica privata, tratam leziuni articulare, musculare, osoase si ligamentale, precum si probleme de echilibru utilizand mai multe abordari terapeutice:

Terapie manuala

In terapia manuala folosim mainile pentru a evalua si mobiliza tesuturile si articulatiile. Prin mobilizari, masaje si manipulari, restabilim mobilitatea si fluiditatea miscarilor. Exercitiile terapeutice sunt foarte importante pentru recuperarea mobilitatii organismului.

Suntem specialisti in miscari! Observandu ca va deplasati cu greutate sau ca aveti dezechilibrele musculare, medicii fizioterapeuti va vor prescrie exercitii terapeutice care va vor imbunatati mobilitatea, puterea, echilibrul si coordonarea.

Modalitati terapeutice

Pentru a reduce durerea si inflamatia, folosim modalitati terapeutice cum ar fi gheata, caldura, ultrasunetele, curentul interferential si TENS. Pentru reabilitarea musculara, folosim stimularea musculara.

Educatie

O parte integranta a tratamentului va educa despre starea dumneavoastra, astfel incat sa intelegeti cauza problemelor de mobilitate pe care le aveti. In plus, va vom sfatui cu privire la pozitiile pe care le puteti lua si va vom prezenta calea sigura de a va desfasura toate activitatile din viata cotidiana pentru a reduce riscul repetarii aparitiei problemelor.

Cu cine avem de-a face?

Indiferent daca sunteti ranit la domiciliu, la serviciu, pe drum sau in timp ce practicati sportul preferat, va putem ajuta.

Masaje terapeutice

Abordarea terapeutica prin masaj la promoveaza ameliorarea durerii, tensiunii si rigiditatii musculare prin incorporarea tehnicilor de masaj, desigur, dar si mobilizari comune, intindere pasiva, lucrul la punctele de declansare.

De asemenea, oferim o abordare combinata a tehnicilor de masaj lomi lomi hawaiian, masaj thailandez si masaj suedez, toate recunoscute pentru fluiditatea lor, dar si pentru adancimea lor.

Prima sesiune incepe cu un chestionar de sanatate urmat de o evaluare a pozitiei si mobilitatii, o examinare palpatorie si cateva teste specifice. Toate acestea vor permite terapeutului sa intervina in siguranta cu clientul sau.

Aceasta abordare holistica a tratamentului evalueaza toate tesuturile corpului, adica tensiunile tesutului fascial in jurul organelor, intre straturile tesuturilor moi si in jurul articulatiilor. Osteopatul cauta originea simptomelor si face legaturi intre diferitele tesuturi care si-au pierdut mobilitatea obisnuita.

Retineti ca sunt mai multe cauze potentiale pentru care oamenii isi pierd mobilitatea si ca aceste pierderi de flexibilitate uneori pot sa fie foarte dureroase. De asemenea, recomandarea noastra este sa mergeti la medic atunci cand simtiti ca nu va mai puteti misca corespunzator pentru ca in timp problemele acestea se pot agrava si puteti ajunge in incapacitatea de a va misca.

Un alt sfat important este sa nu faceti exercitiile singuri acasa pentru ca este foarte posibil sa aveti o surpriza neplacuta. Nu toate exercitiile pot sa fie facute fara un fizioterapeut care sa va indrume si in plus unele dintre ele pot genera rupturi musculare sau entorse. De asemenea este foarte posibil sa nu faceti exercitiile necesare pentru grupele de muschi afectate de probleme. Va asteptam la noi pentru masaj si exercitii moderne.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…