Ce este mai bine sa alegem, scoala privata sau de stat?

0 Shares
0
0
0

Iata ca s-a ajuns si in aceasta clipa foarte asteptata din viata noastra si din viata copiilor nostri scumpi. Asa cum le dorim tot binele ingerasilor nostri vom vrea ca ei sa mearga la cele mai bune scoli si pentru a fi siguri ca ei vor ruesi sa ajunga oameni buni, care vor avea cariere frumoase va trebui sa avem grija sa meagra la cele mai bune scoli. In acest scop noi va recomandam scoala particulara Sector 1.

Inainte de a lua o decizie va recomandam sa va interesai din timp din surse variate si sa vorbiti cu mai multi parinti pentru a vedea la ce scoala privata ori de stat puteti sa va dati copiii.

Scolile private suna interesant dar va recomandam sa va ganditi bine cat de costisitoare sunt si cate cheltuieli pot sa presupuna pe toata durata anilor de studiu. Trebuie sa aveti o avere considerabila si de asemenea sa va dati copiii la scolile particulare doar din perspective financiare.

Avantajele ale scolilor private: clasele au mai putini elevi de care profesorii se pot ocupa mai bine, mai indeaproape sau mai atent. Scolile private au cantine unde copiii pot sa ia masa, o masa sanatoasa si gustoasa.

Exista si programul after school, unde elevii iau masa si se pot odihni, apoi ei sunt ajutati de mai multi profesori sa isi faca toate temele pentru o noua zi.

Absolut toate cadrele didactice sunt tinere si scolile private sunt un mediu placut, in care copiii sunt mult mai motivati sa predea cu drag orice materie, salariile acestora sunt si ele mai mari si sunt chiar dublate de salariile profesorilor existenti in sistemul public.

Elevii pot de asemenea sa realizeze diverse voluntariate. Copiii sunt mereu in siguranta datorita sistemului de paza foarte bine organizat si foarte bine instruit. Scolile private sustin prezenta permanenta a tuturor parintilor in informarea legata de situatia scolara pe care fiecare elev o are. De asemenea scolile private sunt concentrate pe lucrul in echipa prin faptul ca fiecare copil participa la ore.

Unele dintre dezavantajele scolilor private sunt costurile mari pentru ca suma poate ajunge si pana la 19000 de euro pe an. Aceste scoli nu sunt mereu acreditate. Scolile de tipul acesta nu au obiceiul sa primeasca in sistem copii care au si dizabilitati.

Noi va recomandam sa luati cele mai bune decizii pentru copiii vostri si sa faceti totul in mod cat mai constient. Educatia este pilonul principal pe care copilul se va dezvolta si va deveni un adult responsabil si capabil si de aceea va recomandam sa nu treceti cu vederea importanta pe care invatamantul o are.

Un copil ar trebui sa se simta motivat sa mearga la scoala si sa invete si pentru acest lucru este foarte important mediul in care are loc procesul de predare invatare, colectivul din care acest copil face parte si profesorii care se ocupa de educatia lui.

O alta recomandare este sa nu va luati dupa trenduri in ceea ce priveste aducatia propriului copil si sa il lasati pe acesta sa aleaga ceea ce ii place.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…