Ce este pomul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Pomul de Craciun este un simbol al acestei sarbatori de mii de ani. Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori din an, asadar, oamenii incearca sa isi impodobeasca locuintele dupa bunul plac.

Insa, multi oameni aleg sa achizitioneze singurul element care aminteste de aceasta sarbatoare, ci anume: un pom de Craciun. Puteti achizitiona un pom de Craciun de pe Brazicraciun.net.

Ce trebuie sa stii despre pomul de Craciun?

Bradul de Craciun are o istorie vasta. Asadar, in cele ce urmeaza va vom explica acest concept si de ce exista in foarte multe state din lume.

Un pom de Craciun este un copac decorat. Acesta poate fi un conifer vesnic verde, cum ar fi molid, pin sau brad, sau un brad artificial cu aspect similar. Copacul este, de obicei, asociat cu celebrarea Craciunului. Modernul brad de Craciun a fost dezvoltat in Germania moderna timpurie (astazi acesta fiind numit Weihnachtsbaum sau Christbaum).

Initial introdus de luteranii nord-americani in 1957, practica s-a raspandit si in alte religii crestine, inclusiv anglicani,  catolici, metodisti, si reformati. “Chrismon” (plural “Chrismons”) a fost un termen adoptat pentru tipul de decor de Craciun.

In secolul al XVIII-lea, bradul de Craciun a fost expus in pietele publice pentru a fi luminat de lumanari, insa acestea au fost inlocuite, treptat, de lumini de Craciun, dupa ce curentul electric a fost implementat in orase.

Astazi, exista o mare varietate de ornamente traditionale, cum ar fi: ghirlande, globuri, beteala, bomboane, bastoane din lemn, ingeri sau steaua care ar putea fi plasata in partea de sus a arborelui, pentru a il reprezenta pe arhanghelul Gabriel  sau steaua din Bethleem. Elementele comestibile, cum ar fi turta dulce, ciocolata si alte dulciuri, sunt, de asemenea, populare si sunt legate sau atarnate cu panglici de ramurile copacului.

pomul de Craciun

Pomul de Craciun in traditia crestina

In traditia crestina occidentala, pomii de Craciun sunt decorati in zile diferite (in functie de tara), cum ar fi  ziua  Ajunului sau chiar sfarsitul Craciunului. In unele state fi pomul de Craciun este decorat in a douasprezecea noapte din Decembrie.

Oamenii din Manchester au trimis un copac si 500 de lire sterline pentru a cumpara ciocolata si prajituri pentru copiii dintr-un oras bombardat, din nordul Frantei. In unele cazuri, copacii reprezinta cadouri comemorative, cum ar fi:  in Trafalgar Square din Londra, unde oamenii din Oslo (Norvegia) prezinta englezilor un copac ca un semn de apreciere  pentru sprijinirea rezistentei norvegiene in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. In Boston, pomul de Craciun este un dar din provincia Noua Scotie.

De la inceputul secolului al XX-lea, in multe foarte multe orase din lume, primariile si magazinele s-au obisnuit sa planteze si sa decoreze copacii de Craciun in aer liber, cum ar fi copacul cel mare al lui Macy din Atlanta (din 1948), pomul de Craciun din Rockefeller Center din New York City si pomul mare de Craciun de la Victoria Square din Adelaide.

Regulamentul ofera dreptul primariilor si altor institutii sa foloseasca spatiile publice locale pentru plasarea copacilor adevarati. Persoanele autorizate pentru solutii contra extinderii focului pulverizeaza copacul, il eticheteaza si ofera un certificat pentru inspectie. Pe parcursul anului 2009, Apple a plasat doi brazi  in fiecare din magazinele sale.

 

0 Shares
You May Also Like