Ce material alegi pentru o usa din lemn?

0 Shares
0
0
0

Ce material alegi pentru o usa din lemn?Majoritatea producatorilor ofera o multitudine de stiluri de usi. Cu toate astea, nimeni nu te opreste sa iti concepi propriul design. Unii producatori chiar te incurajeaza sa alegi ce tipuri de panouri doresti. Dar aceste usi personalizate necesita o comanda speciala care poate dura de la doua saptamani pana la doua luni sa fie livrata.

O a treia optiune ar fi sa apelezi la un atelier de tamplarie si sa le ceri mesterilor sa iti construiasca o usa de lemn dupa specificatiile tale. Fie ca vorbim de usi din lemn furniruit, din lemn masiv sau usi din lemn triplustratificat, totul tine de cat timp si cati bani ai la dispozitie.

Poate cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iei este ce material alegi pentru usa pe care ti-o doresti. Majoritatea sunt construite din mai multe materiale; spre exemplu, multe usi din fibra de sticla sau din metal au cadru de lemn. Dar materialul de suprafata este cel care influenteaza cel mai mult aspectul, durabilitatea, nivelul de securizare si pretul.

Usile de lemn sunt cele mai cautate, fie pentru aspectul mai clasic, fie pentru calitatea materialului in sine. Versatilitatea si aspectul deosebit sunt punctele lor forte. Lemnul provine din surse naturale precum stejarul, ciresul, alunul, mahonul, artarul, bradul sau pinul. De asemenea, vei gasi o variate mare de usi din lemn mai putin dur, precum cucuta.

Foarte multe dintre usile de lemn sunt un fel de sandwich de straturi de lemn furniruit sub care se afla un interior prelucrat din lemn mai dur. Aceasta configuratie minimizeaza riscul de deteriorare prin colmatare si este, in general, o alternativa mai ieftina pentru usile din lemn masiv.

O alta varianta este reprezentata de usile cu interior din lemn masiv. A nu se confunda cu usile din lemn masiv in intregime. Usile cu interior din lemn masiv nu au neaparat un aspect mai bun decat cele cu interiorul gol, dar cu siguranta dispun de alte avantaje, printre care o protectie mai buna in caz de incendiu, un balans mai bun la inchidere-deschidere si o izolatie mai buna. Unde mai pui ca sunt si mai ieftine decat usile din lemn masiv.

In majoritatea cazurilor, usile cu interior din lemn masiv sunt fortificate cu fibra lemnoasa celulara. Pe deasupra se afla lemn furniruit autentic. Acest tip de usi sunt de doua ori mai grele decat cele cu interiorul gol.

Asta poate fi un factor care poate ingreuna instalarea, dar la capitolul performante va merita efortul. Nu e nici un motiv de uimire ca sunt mai grele decat cele cu interiorul gol, dar ai fi suprins sa afli ca sunt mai grele decat usile din lemn masiv. Lemnul din fibra celulara este un material cu o densitate foarte mare.

Daca locuinta ta nu necesita din punct de vedere estetic si functional o usa din lemn masiv, atunci o usa cu interior din lemn masiv este cea mai avantajoasa optiune pentru o usa durabila, rezistenta, cu un aspect placut.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…