Ce reprezinta si cum este folosit un tablou de distributie al unui generator?

0 Shares
0
0
0

Ce reprezinta si cum este folosit un tablou de distributie al unui generator?Tablourile de distributie reprezinta elemente specifice instalatiilor electrice al caror rol primordial este acela de a asigura transportul energiei electrice la receptoare sau alte tablouri.

Daca sunteti interesati de astfel de tablouri puteti consulta oferta Electroglobal tablouri distributie. Electroglobal este o firma specializata care pune la dispozitia clientilor o gama completa de cutii si cofrete cu montaj pe perete, console si pupitre de comanda, rack-uri pentru aplicatii IT si nu in ultimul rand Electroglobal tablouri distributie.

Orice tip de masinarie complexa necesita o interfata de utilizator care sa permita acestuia sa-si monitorizeze operatiile, sa verifice functionarea eficienta si sa intervina atunci cand este necesar.

Masinile se supraincalzesc, incetinesc, accelereaza sau variaza in performanta in functie de numerosi factori cum ar fi oboseala, conditiile meteorologice si uzura pieselor si componentelor. In cadrul masinilor electrice cum sunt generatoarele, aceste schimbari diferite constituie un semnal electric. Aceste semnale pot fi inteligent procesate pentru a controla performantele masinii.

[adsenseyu1]

O multime de masini in mediul urban (cum ar fi luminile de semnalizare si usile automate) sunt complet autoadministrate datorita unor astfel de controlere. Acestea au senzori care pot detecta schimbari in atributele fizice cum ar fi caldura si viteza si genereaza semnale in mod corespunzator.

Generatoarele moderne au, de asemenea, senzori similari pentru a detecta schimbari in toate tipurile de parametri. Acestia pot fi utilizati pentru a controla generatorul printr-un tablou de distributie sau panou de control.

Ce este tabloul de distributie?

Vizual, un tablou de distributie sau panou de control reprezinta un set de ecrane care indica masurarea diferitilor parametri cum ar fi voltajul, curentul si frecventa, prin indicatoare si contoare.

Acestea din urma sunt fixate intr-un corp metalic, de obicei rezistent la coroziune, pentru a le proteja de efectele ploii sau zapezii.

Panoul poate fi fixat pe corpul generatorului in sine, asa cum este cazul generatoarelor mici. In cazul in care acestea sunt montate pe generator, au de obicei tampoane de protectie impotriva vibratiilor, care ajuta la izolarea panoului de control impotriva socurilor.

[adsenseyu1]

Tabloul de distributie pentru un generator industrial mai mare poate fi complet separat de generator si este suficient de mare pentru a fi de sine statator. Aceste unitati pot fi, de asemenea, montate pe rafturi sau perete, in imediata apropiere a generatorului.

Panourile de control sunt, de obicei, dotate cu butoane sau comutatoare cum ar fi butoanele de pornire si oprire, care ajuta la operarea generatorului. Comutatoarele si contoarele sunt, de obicei, grupate pe baza functionalitatii lor.

Acest lucru face panoul prietenos si sigur de utilizat, din moment ce micsoreaza posibilitatea ca un operator sa selecteze sau sa execute accidental controlul gresit. Imaginati-va ca trebuie sa inchideti un generator vibrator cu o parghie-arc in mijlocul noptii si atunci va veti da seama cat de important si util este panoul de control pentru un astfel de generator.

Panoul de control devine o piesa electronica din ce in ce mai complexa, cu un microprocesor care poate manipula intrarea de la senzori pentru a ajuta la obtinerea de de feedback pentru ca masina sa se autoadministreze.

0 Shares
You May Also Like

ProduseCe sunt lazile de fructe si legume?

Lazile din plastic sunt utilizate pentru depozitarea diverselor marfuri si pentru transportul dintr-o locatie in alta. Marfurile sunt…

ProduseRole aggressive

Pe piata exista sute de perechi diferite de role. Pentru a alege o pereche buna de role trebuie…