Ce trebuie sa facem in cazul in care telefonul nostru a fost furat?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa facem in cazul in care telefonul nostru a fost furat?Traim intr-o epoca in care telefonul mobil reprezinta un instrument extrem de important intrucat ofera acces la informatie si libertate de miscare.

De aceea, pentru cei care intampina probleme cu telefonul mobil si locuiesc in capitala, cea mai buna solutie pentru rezolvarea acestora este apelarea la un service gsm Bucuresti. Un astfel de service gsm Bucuresti este Servicegsm.ro, service specializat in repararea celor mai cunoscute modele de telefoane.

Vom vorbi, in cele ce urmeaza, despre ce trebuie sa facem atunci cand constatam ca telefonul nostru a fost furat.

In cazul in care telefonul nostru a fost furat, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa contactam furnizorul de servicii de telefonie mobila pentru a suspenda abonamentul astfel incat cei care l-au furat sa nu poata efectua apeluri sau mesaje-text si imediat dupa aceea sa anuntam politia. Odata ce acest lucru a fost realizat, ne putem gandi la cea mai buna varianta pentru inlocuirea acestuia.

[adsenseyu1]

Daca avem asigurare pentru abonament atunci obtinerea unui abonament nou este, de obicei, simpla si relativ ieftina. Diferitele tipuri de telefoane precum cele pre-platite sau cele de tipul „de la luna la luna” ar trebui inlocuite in cel mai simplu si mai putin costisitor mod cu putinta, adica prin achizitionarea unui telefon nou.

Dezactivarea abonamentului

In functie de tipul de abonament pe care il utilizam, am putea sa apelam la furnizorul  de servicii de telefonie mobila sau am putea utiliza site-ul acestuia pentru a raporta furtul telefonului. Este o idee buna sa facem acest lucru cat mai repede posibil deoarece cei care au intrat in posesia telefonului ar putea incepe in orice moment sa efectueze apeluri neautorizate.

Imposibilitatea de a raporta, in mod prompt, faptul ca telefonul a fost furat poate avea consecinte financiare importante pentru unele dintre apelurile efectuate de pe dispozitivul furat. Nu trebuie sa uitam sa contactam politia pentru a raporta furtul, in special cand acest lucru este cerut de catre furnizorul de servicii de telefonie mobila.

Politia si furnizorul de telefonie mobila ar putea avea nevoie de numarul de identificare al telefonului, care s-ar putea numi ESN, MEID sau IMEI in functie de tipul acestuia. Acest numar poate fi gasit pe eticheta de sub baterie sau, in unele cazuri, pe partea exterioara a cutiei cu care telefonul a venit initial. Din pacate, in cazul in care telefonul nostru este furat, este posibil sa nu fim capabili sa obtinem acest numar, de aceea, este foarte important ca acesta sa fie scris inainte ca asa ceva sa se intample.

[adsenseyu1]

Recuperarea telefonului

Este posibil, pur si simplu, sa gasim telefonul care a fost furat decat sa fim nevoiti sa cumparam unul nou. Site-urile de urmarire (asa-numitele „tracking websites”) permit utilizarea unui calculator pentru a urmari locatia unui telefon bazat pe software-ul si hardware-ul Global Positioning System (GPS).

Multe dintre aceste servicii solicita descarcarea unei aplicatii pe telefon inainte ca acesta sa poata fi urmarit, asa ca, trebuie sa ne gandim si sa instalam o astfel de aplicatie inainte pentru ca acest serviciu sa poata fi utilizat.

Pentru mai multe detalii cu privire la reparatiile pentru telefoane accesati www.servicegsm.ro.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…