Contra-indicatii si riscuri pentru albirea dentara

0 Shares
0
0
0

Contra-indicatii si riscuri pentru albirea dentaraUnele grupuri de persoane sunt sfatuite sa efectueze cu grija albirea dentara, deoarece pot prezenta un grad ridicat de risc si efecte adverse. Acestea ar fi persoanele ce prezinta urmatoarele caracteristici nerecomandate pentru albirea dintilor:

•    Dinti cu sensibilitate crescuta
•    Eroziuni provocate de acid sau substante acide
•    Gingii sensibile
•    O sensibilitate ridicata sau alergie la peroxidul de hidrogen
•    Restaurari dentare anterioare defectuoase
•    Dinti cariati. Decalcifierea poate fi pronuntata si poate fi mult mai usor observabila in procesul de albire al dintilor, dar prin aplicari succesive, petele vor fi mult mai greu de observat.[adsenseyu1]
•    Pentru femeile gravide sau care alapteaza
•    Copiii sub 16 ani sunt de asemenea sfatuiti sa nu foloseasca albirea dentara in exces. Asta deoarece camera pulpei dentare sau nervul dintelui, se afla inca in crestere pana la aceasta varsta. Albirea dentara in acest caz, poate irita pulpa sau poate cauza declansarea sensibilitatii acesteia. Persoanele tinere sunt mult mai susceptibile pentru abuzul tehnicilor de albire dentara.
•    Nu este recomandata persoanelor cu coroane dentare vizibile. Albirea dentara nu are in general capacitatea de a schimba culoarea materialului dentar de umplere (in cazul plombelor). Nu afecteaza sub nici o forma portelanul sau alte materiale ceramice. Totusi, poate afecta intr-o mica masura restauratii precedente, efectuate cu materiale stomatologice compozite, ciment dentar, etc. Albirea dentara nu va restaura culoarea portelanului atunci cand acesta va fi patat din cauza resturilor de mancare, a anumitor bauturi acide si din cauza fumatului, acest proces de albire are efect sporit numai in cazul structurii naturale a dintelui.

Cele mai comune efecte adverse asociate cu albirea dintilor sunt cresterea sensibilitatii acestora si iritarea gingiilor, ce se pot rezolva foarte usor, o data ce procesele de albire au fost intrerupte. Hipersensibilitatea dintilor este cauzata de dentina, mai precis de cea deschisa.

Se manifesta printr-o crestere a sensibilitatii la stimuli din exterior asa cum ar fi lichidele foarte calzi, foarte reci sau dulci. Sensibilitatea dintilor poate aparea in primele stadii ale tratamentelor de albire. Nitratul de Potasiu si Fluorura de Sodiu se folosesc in general pentru reducerea acestor efecte adverse.

[adsenseyu1]

Rezultatele albirii nu sunt constante si este normal sa fie asa. Cu timpul, culoarea de la nivelul dintilor tratati va deveni mult mai omogena. Este de recomandat si sa evitati consumul anumitor tipuri de hrana si lichide dupa ce ati suportat o interventie de albire dentara, pentru a preveni patarea dintilor.

Desi rezultatele prin tratament pot fi foarte rapide, petele de la nivelul dintilor pot reaparea la cateva luni de la ultima sedinta de albire.

Pentru a va mentine un zambet perfect, exista o multitudine de cai pentru a va proteja dintii si pentru a prelungii efectele tratamentului. Cele mai comune, sunt respectarea cu strictete a igienei dentare prin perierea dintilor dupa fiecare masa si folosirea in paralel a produselor de albire, asa cum ar fi pasta de dinti pentru albire sau benzile pentru albire dentara.

Evitati consumul tipurilor de hrana si al bauturilor care pot afecta culoarea dintilor si care pot ataca smaltul protector, producand pete pe suprafata acestuia. De asemenea, sunt recomandate verificari periodice la cabinetul stomatologic.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…