Cum alegem aspiratoarele profesionale?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia aspiratoarelor a evoluat destul de mult in ultimul timp dar principiul de functionare a ramas in general acelasi.

S-a lucrat mult la puterea de absorbtie a prafului, la eficienta energetica si la nivelul de zgomot produs atunci cand aspiratorul functioneaza, forma duzelor si periilor de curatare, rezervorul de praf, design, dimensiuni, si la toate aspectele pe care le are un aspirator modern.

De asemeneea majoritatea chestiunilor legate de aspiratoare profesionale s-au imbunatatit cu mult in timp. In acest articol va prezentam cele mai importante tipuri de aspiratoare cu ajutorul carora sa curatati locuinta. Prin urmare nu vorbim despre aspiratoare cu uz industrial ci de cele foarte specializate.

Modelele de aspiratoare cu sac sunt cele mai vechi modele de aspiratoare si folosesc saci de panza sau saci din hartie pentru a stoca murdaria pe timpul aspirarii.

Aspiratoarele cu sac trebuie sa fie schimbate la anumite intervale de timp si prin urmare va trebui sa tineti cont si de costul cumpararii sacilor care trebuie schimbati. Un avantaj este ca dupa ce un sac se umple nu mai trebuie golit si poate sa fie aruncat direct la gunoi.

Este important sa goliti sacii sau sa il inlocuiti pe cel de hartie atunci cand aspiratorul spune ca este plin. Sacul plin defineste o putere de aspirare mult mai mica, dar si o uzura mai mare a motorului acestea incercand sa compenseze si puterea scazuta de absorbtie a murdariei.

In momentul in care inlocuiti sacul fiti atent sa il montati cum trebuie pentru ca praful sa nu cada in timpul aspirarii prin zona din spatele aspiratorului. Este cu adevarat un dezastru daca se intampla asa. Si de aceea este recomandat  sa fiti ateti in momentul in care goliti sacul la cosul de gunoi.

Tehnologia a venit mult din urma in cazul aspiratoarelor fara sac si a devenit rapid una din preferatele cumparatorilor. De fapt e si normal pentru ca toti vrem sa nu fim nevoiti sa schimbam sacii. In cazul unui aspirator care nu are sac stocarea se face intr-o cuva de material metalic sau plastic care poate sa fie detasata, curatata si montata la loc. Vom vorbi despre aceeasi tehnologie intalnita si la aspiratoarele clasice si de aceea diferentele de pret sunt inexistente.

Modelele ceva mai avansate pot sa si compacteze praful ceea ce le face si mai utile pentru ca nu mai riscam ca praful sa se imprastie.

Aspiratoarele cu apa sunt ceva mai scumpe. Praful va fi tinut in recipiente in care se afla si apa. Praful se va amesteca cu aceasta apa si nu mai exista si pericolul de a umple intreaga casa cu praf atunci cand schimbati sacul sau cand aspirati normal.

Cu toate acestea este si un dezavantaj mic: se recomanda ca apa sa fie schimbata si sa se curete recipientul de fiecare data cand aspirati dar tinand cont de faptul ca este mai simplu sa se arunce apa la baie consideram ca modelul acesta este si unul din cele mai interesante de pe piata.

Aspiratoarele cu apa sunt ceva mai mari si mai greu de miscat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…