Cum alegem procesorul perfect?

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca va ganditi sa va schimbati desktopul sau sa va faceti tranzitia la un laptop este foarte important sa stiti cum se va alege un procesor perfect pentru ceea ce va trebuie de fapt.

In practica majoritatea sistemelor care sunt in prezent pe piata au o functionare mai mult decat decenta pentru aproape toate scenariile ce va pot trece prin minte.

Cu toate acestea in momentul in care vreti sa faceti un upgrade sau vreti sa faceti mult mai multe lucruri pe un sistem pe langa banala navigare pe internet va veti confrunta cu alegerea procesorului perfect.

Va puteti uita si dupa calculatoare second hand i7 pentru ca atunci cand vreti sa schimbati procesorul este posibil sa va confruntati cu problema compatibilitatii intre placa de baza si procesorul nou si de multe ori acestea nu sunt compatibile si va fi necesar sa cumparati si o placa de baza eventual si RAM.

[adsenseyu1]

Cea mai imporatanta hotarare pe care este necesar sa o luati in momentul in care vreti un nou procesor este legata de producatorul lui. Intel sau AMD, este intrebarea. Daca este sa discutam pragmatic, AMD va ofera un raport performanta pret mult mai bun si Intel va ofera o flexibilitate mult mai mare si o serie de rezultate foarte bune pentru cele mai multe teste.

De asemenea in momentul in care va ganditi la procesoare AMD veti avea nevoie si de placi de baza cu un chipset pentru AMD. Asta nu ar fi o problema dar in momentul in care aveti o solutie grafica multi-GPU veti fi limitati numai la placi Radeon.

Un procesor are mai multe nuclee care in functie de programele pe care le veti rula vor functiona ca procesoare individuale. In limba engleza ele se numesc core si in prezent nu se mai gasesc pe piata procesoare cu un singur nulceu.

Trecand peste aceasta omniprezenta a procesoarelor cu mai multe nuclee trebuie sa aveti in vedere faptul ca este important tipul de aplicatii utilizate. In general daca activitatea desfasurata are loc in general in mediul online, si in timpul liber va uitati la filme puteti sa alegeti si un procesor dual core. In cazul in care activitatea este de randare, proiectare, editare foto poate fi exploatat perfect un procesor cu patru nucelee sau cu 6.

[adsenseyu1]

Jocurile mai vechi nu sunt optimizate si nu pot sa profite de avantajul de performanta dat de un procesor cu mai multe nuclee. Sistemul de operare nu este important.

Decizia finala se va lua in functie de cerintele minime si de cele recomandate pentru respectivul joc. In cazul in care acesta merge pe un quad core va trebui sa va orientati spre el.

Luati in calcul si consumul de energie care vine la pachet cu procesorul. Chiar si dupa atata timp de la aparitie sunt multe tehnologii foarte avansate in spatele procesorului si foarte multi utilizatori raman blocati cand vine vorba despre frecventa procesorului.

Nu conteaza ce faceti zilnic la calculator, chiar daca vorbim despre cele mai banale activitati pentru ca va veti dori cea mai mare frecventa pentru procesor desi in realitate nu veti utiliza niciodata acesta putere.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…