Cum alegem sa ne decoram dormitoarele

0 Shares
0
0
0

Daca v-ati mutat la casa si aveti mai multe dormitoare de mobilat si nu stiti de unde sa incepem, un prim pas este sa cautati prin magazine si cataloagele de profil ceea ce va intereseaza si va place deopotriva. Culorile pe care le alegeti pentru dormitoare au o reflexie puternica asupra personalitatii voastre.

Acestea ne influenteaza zilnic starea de spirit, avand un impact major asupra noastra. Daca sunt culori care ne dau energie si ne ajuta sa ne reincarcam bateriile, altele, pe de alta parte, au puterea de a ne relaxa si de a ne deconecta de la stresul la care suntem supusi zilnic.

De aceea, alegerea culorilor pentru dormitoare este foarte importanta si trebuie sa ii acordam importanta cuvenita. Cand va ganditi la decorarea dormitoarelor, trebuie sa aveti in vedere sa puneti in valoare cat mai bine aceasta incapere, deoarece aceasta va pfera maximul de confort de care aveti nevoie dupa o zi obositoare.

De orientarea camerei depinde cat alumina naturala vor primi dormitoarele tale. O camera orientata spre nord va fi privata de lumina naturala, de aceea va trebui sa compensati lumina cu ajutorul unui design care sa valorifice cat mai bien lumina pe care o aveti la dispozitie.

Unul dintre subiectele preferate de oamenii de stiinta a fost corelarea personalitatii cu ce preferati dumneavoastra ca si culoare avand in vedere faptul ca creierul este ajutat in acest fel sa faca anumite corelatii si asocieri cu stari, sentimente ori amintiri sau experiente.

Potrivit studiilor, culoarea verde este preferata de persoanele care sunt sincere, loiale si afectuoase. De cealalta parte, galbenul este preferat de persoanele carora le place sa isi imbunatateasca viata constant si sa invete lucruri noi.

Alegeri in functie de stil

Stilul in care va amenajati dormitoarele va determina culoarea pe care o veti alege pentru zugraveala, dar si pentru mobilier. Un dormitor romantic il puteti amenaja in culori delicate si pastelate care sa puna in valoare lumina naturala din incapere. Daca va doriti un aer romantic, alegeti nuantele de roz si lavanda.

Ca si mobilier, puteti alege unul vintage alb cu nuante de roz sau violet pentru zugraveala peretilor. Draperiile sau perdelele trebuie sa fie neaparat din voal transparent. In cazul in care va doriti un dormitor amenajat intr-o nota cat mai eleganta, alegeti tonurile de bej si maro.

De asemenea, puteti alege si un mobilier de culoare neagra cu accente de albastru sau violet regal. O lustra opulenta va atrage atentia celor care vor intra in locuinta. Un dormitor clasic nu este deloc greu de amenajat si se potriveste perfect pentru persoanele care sunt traditionaliste si care apreciaza calitatea pieselor de mobilier. Culorile folosite sunt cele neutre: bej, gri, maro ?i alb. Fiecare alege pentru dormitor ceea ce i se potriveste.

0 Shares
You May Also Like