Cum alegi un laptop bun?

0 Shares
0
0
0

Daca acum mai multi ani de zile, in momentul in care aveai nevoie de un echipament pe care sa il utilizezi pentru a te juca, pentru a asculta muzica si pentru a naviga pe internet, ba chiar mai mult, si pentru a viziona filme, iti alegeai un PC, se pare ca acum lucrurile au inceput sa se schimbe foarte mult.

Se pare ca, oamenii care isi doresc sa utilizeze un echipament in aceste scopuri, si nu numai, acum, in loc sa isi aleaga un PC, aleg sa isi indrepte atentia asupra laptopurilor.

Si cu siguranta aceasta alegere este una ideala, pentru ca in primul rand un laptop nu va ocupa la fel de mult spatiu precum un PC, si daca stam sa ne gandim ca un laptop iti poate oferi cel putin aceleasi performante precum un PC, atunci nu ai nici un motiv pentru care sa nu iti doresti un laptop.

Ei bine, si daca tot esti in cautarea unui astfel de echipament, trebuie mai intai de toate, sa ai o suma stabilita dinainte, pe care o vei cheltui pentru a-ti cumpara echipamentul. Vei putea sa gasesti laptopuri ale caror preturi sa porneasca de la 1000 de lei dar si laptopuri ale cararor preturi depasesc lejer 10.000 de lei, insa evident aici vorbim despre laptopurile noi.

Dupa ce iti vei stabili bugetul pentru a cumpara un astfel de echipament, va trebui sa stii exact pentru ce ai nevoie de un laptop. Este foarte important sa tii cont de acest criteriu, pentru ca este posibil sa iti cumperi un echipament nu foarte performant, iar tu sa ai nevoie de unul foarte performant, iar atunci echipamentul nu va face fata cerintelor tale.

Tinand cont atat de partea financiara, cat si de cerintele pe care le vei avea de la echipamentul respectiv, vei putea sa iti alegi un model de laptop nou, unul refurbished sau un laptop second hand.

Cu siguranta daca iti vei alege un laptop nou, il vei putea folosi oricand si in orice conditii, pentru ca acesta va functiona la capacitate maxima inca din prima zi. Trebuie insa sa stii faptul ca un laptop nou si care sa aiba si performante remarcabile, va avea un pret destul de mare. In cazul in care iti doresti un echipament nou, si care sa nu fie foarte performant pretul laptopului nu va fi foarte mare.

Daca de exemplu ai nevoie de un laptop performant, insa nu prea iti permite bugetul sa investesti o suma mare de bani in achizitionarea unui astfel de echipament, un laptop refurbished poate sa fie alegerea ideala pentru tine. Vei putea avea aceleasi performante precum in cazul unui laptop nou, si cu siguranta nu vei investi foarte multi bani in achizitionarea unui astfel de echipament.

Ultima categorie din care iti poti alege un laptop, cuprinde echipamentele second hand. Se poate spune ca si un astfel de echipament este o alegere buna, asta in conditiile in care nu ai foarte mari asteptari de la echipament.

Sunt insa cazuri in care iti cumperi un laptop second hand, iar mai apoi esti nevoit sa cauti o baterie sau o mufa alimentare laptop, insa tinand cont de preturile mici pe care le au atat echipamentele second hand, cat si piesele si accesoriile compatibile pentru acestea, se poate spune ca vei face o afacere buna daca vei alege un astfel de echipament.

Asadar, acestea sunt categoriile de laptopuri de pe piata, iar un laptop bun, cu siguranta este un laptop care iti poate satisface nevoile.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…