Cum ar trebui sa arate orasul tau?

0 Shares
0
0
0

Mai mult ca sigur, fiecare ne dorim ca localitatea in care locuim sa arate precum localitatile din restul statelor europene in toate privintele.

Ei bine, daca in ceea ce priveste infrastructura, acest lucru pare sa fie imposibil momentan, pentru ca este greu de crezut ca in viitorul apropiat la noi in tara vor fi construite mai multe autostrazi, iar drumurile nationale si judetene nu vor fi prea curand asfaltate.

Asadar, din acest punct de vedere, se pare ca vom avea mai mult timp de asteptat pana cand vom putea sa intram in rand cu restul statelor civilizate din Uniunea Europeana, insa sunt anumite aspecte care daca vor fi tratate corespunzator, vom putea sa ne comparam cu alte state, in anumite aspecte.

In primul rand, blocurile din fiecare oras, in special cele mai vechi construite, ar trebui sa fie renovate, pentru ca in acest fel, ele cu siguranta vor schimba aspectul strazii unde sunt construite foarte mult.

Fiecare ne dorim sa locuim pe o strada unde toate casele si blocurile arata nemaipomenit, pentru ca in primul rand aspectul este unul mai frumos, iar in al doilea rand, ne vom simti si noi mai bine sa traim intr-un astfel de mediu.

Un alt aspect foarte important care trebuie privit in fiecare oras, il reprezinta trotuarele, pentru ca acestea sunt in fiecare zi circulate de o multime de pietoni.

Un astfel de trotuar trebuie sa fie cat se poate de mare, pentru a exista spatiu, ca atunci cand doi oameni circula pe trotuar in directii opuse, sa aiba suficient loc pentru a trece unul pe langa celalalt.

Ei bine, pe langa acest aspect, iluminatul stradal este foarte important. Cu siguranta fiecare stalp de curent de pe strada este dotat in orase cu neoane care lumineaza foarte bine strada, insa sunt o multime de situatii in care aceste neoane nu sunt suficiente.

In acest caz, cei din administratia locala ar cam trebui sa isi indrepte cat mai rapid atentia spre mai multe modele de corpuri de iluminat, iar un corp stradal led cu siguranta nu este foarte scump, dar poate reprezenta o solutie ideala.

Sunt diferite zone in fiecare oras, in care este o situatie neplacuta pe timpul noptii pentru ca neoanele fie nu functioneaza, fie nu lumineaza foarte puternic, iar astfel ce corpuri stradale de tip led, pentru iluminat, pot sa ajute la iluminatul public.

Ei bine, cam acestea ar fi cam cateva conditii care trebuiesc neaparat indeplinite pentru ca orasul in care locuim sa fie unul care sa se poata compara cu orasele din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Pe langa aceste conditii, este evident faptul ca trebuie pastrata foarte bine si curatenia in oras, iar la fiecare colt de strada, dar si la o distanta oarecare, sa fie amplasat cate un cos de gunoi unde sa fie aruncata toata mizeria.

Asadar, in cazul in care toate aceste conditi ar fi indeplinite, cred ca am putea spune ca orasul in care locuim este un oras european, si ar trebui sa fim bucurosi ca locuim intr-o astfel de localitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…