Cum cumparam scule electrice?

0 Shares
0
0
0

Cum cumparam scule electrice?Pentru a va putea bucura cat mai mult de experianta de a mesteri si de a modifica diverse lucruri atunci cand cumparati scule electrice sau mecanice este recomandat sa luati in calcul cateva lucruri.

Siguranta in momentul cumpararii sculelor electrice este prevazuta direct pe produs si puteti verifica emblema specifica. Cea mai cunoscuta astfel de emblema este GS ce reprezinta faptul ca produsul a fost verificat in ceea ce priveste siguranta, CE este pentru produsele construite conform directivelor CE in legatura cu protectia si siguranta la locul de munca. De asemenea puteti cauta si sigle cum ar fi TUV si VDE.

Manerele sunt componente importante ale tuturor sculelor si ustensilelor. Manerele bune sunt confectionate fie din lemn foarte bine slefuit si lacuit, fie din metale cu o buna aderenta sau pot fi invelite in plastic. Cele mai bune sunt manerele din materiale plastice care au doua sau mai multe parti.[adsenseyu1]

Protectia consumatorilor ne avertizeaza sa fim atenti si sa nu cumparam scule electrice sau mecanice ieftine pentru ca pe manerele lor se pot gasi si substante cancerigene.

Materialul din care este facuta o unealta este cel care decide calitatea. Indiferent ca vorbim despre surubelnite, clesti sau chei reglabile duritatea materialul din care sunt confectionate acestea da rezistenta in timp. Sculele manuale care au o foarte buna calitate sunt facute din otel calit. Tineti conti si de inscriptiile aflate pe accesorii si pe scule.

Inainte de a cumpara va recomandam sa determinati daca sculele se pot manevra usor si daca au componente fixate bine. Alegeti de exemplu surubelnitele doar daca au varful prevazut cu straturi de diamant sau intarit cu alte materiale.

O functionare perfecta pentru un ferastrau circular sta in perpendicularitatea grilajului. Pentru a verifica acest aspect ar trebui sa taiati o bucata de lemn si sa masurati cu ajutorul echerului daca fetele sunt taiate in unghi drept. Daca unghiul nu este de 90 de grade atunci ar trebui sa se regleze pozitia grilajului si acest lucru se face din suruburile de reglaj pana cand se va obtine o inclinatie optima.

[adsenseyu1]

Cele mai frecvente probleme care afecteaza o rindea stau in uzarea talpii sau a taisului. Pentru a va asigura ca veti cumpara o rindea buna trebuie sa verificati din ce material este confectionata lama si din ce material e facut manerul si suportul pentru lama. Ulterior aceasta scula va trebui intretinuta. Pentru a o intretine este nevoie sa demontati cutilul si sa il lipiti pe o hartie abraziva realizand miscari inainte si inapoi pentru a elimina denivelarile.

Sunt si echipamente care au acumulatoare. In general sunt utilizate acumulatoarele NI-CA si acestea pot sa suporte si sarcini mari dupa care tensiunea va cadea brusc. Acumulatoarele din Nichel-Metalhidrid vor asigura energie la valori constante pentru o perioada destul de lunga.

Acumulatoarele se descarca in general destul de lent cand nu sunt folosite iar acest lucru depide si de temperatura. Este indicat sa pastrati bateriile in zone cu temperaturi moderate. Atunci cand le incarcati ar trebui sa aveti grija ca temperatura sa nu creasca foarte mult. Nu lasati bateria la incarcat toata noaptea.

0 Shares
You May Also Like