Cum curat tapiteria auto?

0 Shares
0
0
0

Nu este nimic mai rau decat cumpararea unei masini noi, iar dupa cateva saptamani mai tarziu, se arate mai rau decat o casa veche de 100 de ani. Mersul cu alimente si bauturi, copii cu bomboane lipicioase si sucuri sunt un factor care fac interiorul masinii dvs. sa arate urat – fie ca este vorba despre piele, tesaturi sau carpete.

Asadar, toate aceste elemente vor arata uzate. Prin mentinerea aspectului curat al vehiculului atat in ??interior, cat si in exterior, veti pastra valoarea ridicata a masinii. Acest lucru va va ajuta atunci cand este timpul sa o vindeti. Iata cateva sugestii si idei de curatare tapiterie auto :

In primul rand, sa se dilueze petele proaspete de cafea cu apa rece si sa se curete cu prosoape de hartie sau carpe curate. Daca o pata ramane dupa uscare, pulverizati pe ea cu un detergent de geamuri. Inmuiati zona, lasati-o sa stea cinci minute si stergeti.

Detergentul de sticla curata toate tipurile de covoare si tapiterie, fara a lasa resturi de sapun comparativ cu cei mai traditionali detergenti  de curatat covoare, care dupa aceea, atrag mai multa murdarie. Detergentul de sticla este, in mod normal, eficient chiar si cu cele mai dificile pete. Odata ce covorul tau este curatat, e timpul sa il scoti afara pentru a elimina particulele de praf sau par.

Cele mai murdare pete de covor si de tapiterie pot fi indepartate prin frecarea cu un diluant de vopsea si cu o carpa curata, 100% din bumbac. Apoi acoperiti pata cu sare pana ce pata rezidual este absorbia. Sau acoperiti locul cu faina de porumb si lasati-o sa stea peste noapte si curatati dimineata. Nota: Incercati mai intai efectul diluantului de vopsea asupra rezistentei  culorii mochetei  sau a tapiteriei intr-o zona discreta.

A treia sugestie este sprayul de par. Acesta va curata petele de cerneala  de pe covor sau tapiterie. Sarea va curata, de asemenea, pata de pe covor. Lasati sprayul sa actioneze pana cand pata este absorbita si spalati-o. Repetati acest pas daca este necesar.

Petele de voma de la copii, animale de companie sau adulti, trebuie diluate si neutralizate imediat (voma este acida) cu sifon sau un amestec de bicarbonat de sodiu si apa.

Petele de sange de pe covor sau tapiterie, fie animal, fie uman, trebuie acoperite imediat cu o pasta din amidon uscat si apa rece. (Nu utilizati apa fierbinte, deoarece aceasta nu va curata zona, ci o va pata). Lasati sa se usuce, apoi periati sau aspirati reziduul.

Desi nu ar trebui sa beti si sa conduceti in acelasi timp, daca alcoolul se varsa in timp ce va duceti acasa de la magazinul alimentar, acesta trebuie diluat imediat cu apa rece, astfel incat sa nu schimbe provoace pagube mari.

Pentru a curata rapid locurile de vinil, stergeti-le cu sifon si cu o carpa umeda. De asemenea, puteti utiliza si un detergent de spalat vase si apa. Acesta actioneaza mult mai usor asupra vinilului decat curatatorii pe baza de ulei, care vor determina intarirea vinilului.

 

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…