Cum functioneaza o casa de amanet?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet au ajuns sa fie un fenomen care ia amploare de la luna la luna si de la an la an, iar drept dovada avem zecile de noi case de amanet care apar la parterele blocurilor, in mall-uri sau chiar si in marile magazine, sau si mai simplu, la fiecare colt de strata.

Toate aceste case de amanet anunta ca au cele mai mari preturi pentru gramul de aur si pentru celelalte bunuri care pot fi amanetate, si deasemenea striga si faptul ca percep cele mai mici comisioane, astfel incat sa fie cea mai buna solutie pentru tine atunci cand ai nevoie de un ajutor financiar.

Aceste case de amanet, pot sa reprezinte cel mai bun ajutor pentru tine atunci cand ai nevoie de bani pe moment, mai ales in situatia in care nu ai de unde sa te imrpumuti din alta parte.

Practic, o casa de amanet te imprumuta cu banii de care ai nevoie, insa tu garantezi cu un obiect de mare valoare pentru suma de bani de care vei beneficia, ins ava trebui sa achiti si o dobanda mai mica sau mai mare pentru suma de bani imprumutata.

Aceasta dobanda pe care o ai de platit in calitate de client al unei case de amanet, poate sa fie diferita de la caz la caz, si de la o casa de amanet la alta.

Casele de amanet pot sa calculeze dobanda pe care o ai de platit, in functie de cat de mare este suma de bani pe care iti doresti sa o imprumuti, dar si in functie de perioada pe care bunul tau va fi amanetat.

La inceput, casele de amanet ofereau numai imprumuturi de tipul amanet bijuterii, astfel ca toti cei care aveau bijuterii din aur, cum ar fi o bratara din aur, cercei din aur, inele din aur, lantisoare din aur, medalioane din aur sau orice alte bijuterii din aur, fie el aur alb sau aur galben, puteau sa isi amaneteze bijuteriile.

In ultimii ani de zile insa, lucrurile au inceput sa se schimbe foarte mult, astfel ca acum, se poate sa iti amanetezi si telefonul, si tableta si televizorul, si laptopul si orice aparat electronic sau electrocasnic, datorita faptului ca aceste case de amanet, ofera si imprumuturi de genul amanet electronice.

Casele de amanet, pot sa ofere chiar si imprumuturi de genul amanetului auto, in cazul in care oamenii au nevoie de o suma foarte mare de bani, si isi doresc sa gireze cu autoturismul personal.

In cazul acestui tip de amanet, lucrurile nu stau chiar atat de simplu, pentru ca va trebui sa te prezinti la casa de amanet cu documentele tale, dar si cu documentele masinii, sau daca masina este cumparata pe persoana juridical, sa ai o cupie dupa inregistrarea firmei in Registrul Comertului.

Dupa ce vei prezenta toate aceste documente, se va incheia intre tine si casa de amanet un contract de amanet, iar tu iti vei primi banii de care ai nevoie pentru a-ti rezolva problemele.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…