Cum sa determinam calitatea unei genti de piele?

0 Shares
0
0
0

Cum sa determinam calitatea unei genti de piele?Cumpararea unei genti de piele autentice, ne poate pune foarte usor in dificultate. Piata in momentul de fata, este saturata cu genti de piele false (piele falsa), de o calitate a executiei cel mult mediocra si care se strica cel mult dupa un sezon sau doua (se rup fermoarele, cusaturile, etc.). Pentru genti piele de cea mai buna calitate, vizitati Dbags.ro.

Pentru a ne ajuta in alegerea dintre o geanta buna de piele si un fake(fals), de multe ori si destul de costisitor, putem gasi cateva sfaturi in acest articol.

In primul rand, expertii ne sfatuiesc ca in momentul in care ne intrebam daca o geanta este sau nu din piele, am face bine sa nu o cumparam imediat. O piele de calitate este in primul rand un produs natural si nimic facut de om (inlocuitor) nu va avea acelasi nivel de calitate si de anduranta.

Cautati tipul de piele “full grain” (granulata) intotdeauna sau pielea care nu a fost supusa unui proces de fasonare pentru mascarea urmelor, urme care sunt de fapt cicatricile animalelor.[adsenseyu1]

Obiectele ce au marking-ul “genuine leather” in loc de “full grain” de exemplu, este foarte posibil sa fie concepute din mici bucati de piele luate de pe spatele animaleor, peste care s-a aplicat un inlocuitor si un strat de vopsea, pentru a imita cat mai bine pielea.

Gentile construite astfel, nu sunt la un nivel calitativ atat de slab ca si in cazul inlocuitorilor in sine, dar in orice caz nu au calitatea unei genti 100% din piele. De asemenea, acest tip de genti au durabilitate scazuta si nu sunt la fel de moi la atingere.

Determinarea calitatii pielii.

Exista 2 factori importanti ce pot determina calitatea si pretul unei bucati de piele: selectia si procesul de argasire. Procesul de selectie a pielii se refera la cat de curata este bucata de piele din care se va face geanta respectiva, precum si numarul de urme (cicatrici) prezente pe aceasta. De aceea, pieile sunt gradate si au un anumit pret in functie de cat de “curate” sunt.

Procesul de argasire a pielii este de fapt tratarea pielii anumitor animale pentru a produce finisarea si pentru a opri procesele de descompunere ce pot aparea, precum si cresterea rezistentei pielii (durabilitatea).

[adsenseyu1]

In mod traditional, in acest proces de argasire se folosea taninul (un compus chimic acid, derivat din scoarta de stejar sau alti copaci).

Argasirea poate fi efectuata fie prin metode vegetale, fie prin metode minerale. Inainte de acest proces, se indeparteaza firele de par animal de pe piele, se indeparteaza grasimea, se desareaza si se imbiba in apa, pentru o perioada intre 6 ore si 2 zile. Colorarea poate fi si ea efectuata in timpul procesului de argasire.

La final, o piele de calitate foarte buna, ar trebui sa fie moale la atingere, sa fie supla si sa arate cat mai natural. Nu ar trebui sa aiba nici un fel de asemanare cu vinilul de exemplu sau orice alt material sintetic.

Evitati cumpararea gentilor cu material ce prezinta un look de plastic sau asemanator cauciucului.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…