Cum sa ne alegem o lanterna?

0 Shares
0
0
0

Cum sa ne alegem o lanterna?Desi headlamps-urile (lanternele purtate pe cap) au devenit demodate de ceva timp, lanternele raman o alegere foarte buna oricand este de preferat o lumina de mana, asa cum ar fi:
•    Oricand ai nevoie de cea mai puternica sursa de lumina portabila disponibila pe piata
•    Cand dexteritatea si precizia in controlul luminii sunt foarte importante
•    Capacitatea de semnalizare luminoasa
•    Capacitatea de a asambla o sursa de lumina, pentru efectuarea unei actiuni(a unui task)

Avansurile in tehnologia LED (light-emitting diode) si eficienta din ce in ce mai mare a bateriilor si acumulatorilor, au dat nastere unor tipuri de lanterne din ce in ce mai mici, mai compacte si mai performante, in comparatie cu cele care existau acum cativa ani.

Factorii cheie pe care iti sugeram sa-i compari atunci cand vrei sa alegi o lanterna sunt:
•    Puterea de iluminare
•    Tipul de baterii folosite si durata de functionare dupa o incarcare completa
•    Marimea si greutatea lanternei

[adsenseyu1]

Lanternele pot avea preturi cuprinse intre 20$ si 300$ si cu toate astea, pot avea aceleasi dimensiuni. Care sunt diferentele? Luminozitatea si puterea de iluminare sunt cu siguranta cele mai importante dintre acestea.

O lanterna mai scumpa, probabil ca este si mai puternica in ceea ce priveste capacitatea de a ilumina, folosind un bulb luminos mai avansat, lentile de calitate superioara, o tehnologie a circuitelor de la interior imbunatatita, etc. O baterie reincarcabila (un acumulator) poate presupune costuri mai ridicate la achizitionarea lanternei.

De asemenea, daca lanterna in cauza respecta standarde inalte de calitate si de eficienta, asa cum ar fi rezistenta sporita la impact, la apa, disiparea eficienta a caldurii sau moduri multiple de functionare, pe care le puteti selecta accesand o intefata moderna (in unele cazuri chiar si cu display incorporat), aceasta este de obicei mult mai scumpa ca o lanterna normala, care prezinta un singur mod de functionare si este folosita doar pentru uz normal.

Daca totusi te-ai decis sa achizitionezi o lanterna, orice tip ai alege, verifica urmatoarele aspecte:
•    Cum functioneaza butonul de pornire/oprire? Poate fi impins cu usurinta in interiorul compartimentului lanternei? Sau, daca planuiesti sa folosesti lanterna intr-un mediu rece, cat de usor il poti apasa atunci cand folosesti manusi de protectie?
•    Lanterna pare durabila(sau destul de usoara) dupa nevoile tale?
•    Cum se simte in mana?
•    Schimbarea bateriilor presupune alte instrumente? (asa cum ar fi surubelnite, chei, etc.)

[adsenseyu1]

Pentru testarea performantelor diferitelor lanterne, s-a pus la punct standardul ANSI FL1. Acest standard de calitate creat special pentru industria producatoare de lanterne, se asigura ca modelele sunt testate si li se acorda un rating, in acelasi fel.

Producatorii desfasoara propriile lor teste, dar brandurile majore se asigura in primul rand ca respecta acest standard.  Majoritatea lanternelor au corpul construit din plastic sau aluminiu. Unele sunt construite din otel inoxidabil, pentru o extra-rezistenta la un eventual impact puternic.

Corpurile cilindrice reprezinta cea mai comuna forma, dar deoarece acestea se pot rostogoli atunci cand sunt puse pe o anumita suprafata mai alunecoasa, uneori sunt prevazute cu un material acoperitor, rezistent la rostogolire. Cele mai importante informatii despre lanterne profesionale, le puteti gasi pe Lanterne.ro.

0 Shares
You May Also Like