Cum se alege cea mai buna tencuiala decorativa?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege cea mai buna tencuiala decorativa?O casa frumoasa trebuie sa fie frumoasa atat la interior cat si la exterior. In general, o casa decorata cu bun gust va fi intotdeauna mai apreciata decat o casa mare dar decorata gresit.

In cazul in care aveti si o arhitectura reusita este pacat sa nu optati pentru cele mai bune materiale pentru decor si constructie. Cel mai important material care va asigura frumusetea exterioara a unei case este desigur tencuiala decorativa.

Pentru a vedea toate tipurile de tencuiala decorativa si vopsea lavabila pentru interior va recomandam sa intrati pe Adrenco Design.

Pentru persoanele care nu cunosc termenii, tencuiala pentru exterior este ultimul strat ce se aplica pe cladire si poate sa fie fin, zgrumturos si in diferite culori in functie de ceea ce prefera proprietarul. Tencuiala este cea care da un aspect final estetic unei cladiri.

[adsenseyu1]

Tencuielile decorative sunt amestecuri de ingrediente minerale, rasini, pigmenti, apa si aditivi, utilizati petru a asigura o buna protectie cladirii contra intemperiilor dar si pentru ca aceasta sa aiba un finisaj special.

In afara de rezistenta buna in timp a cladirii pe care se va aplica, tencuiala va permite ca zidurile sa poata respira si aerul va circula constant, alaturi de vaporii de apa si in acest mod veti evita si aparitia igrasiei.

Tencuiala decorativa se imparte pe mai multe categorii. Tencuiala decorativa cu silicati contine o cantitate foarte mare de silicati de potasiu, pigmenti, ingrediente minerale, apa microfibre si alte substante si este foarte rezistenta la umezeala, este ignifuga, se murdareste greu si permite foarte bie trecerea vaporilor de apa.

Tencuiala siliconica are la baza rasini siliconice si acrilice, cuart, granule de marmura in marimi variate si aditivi specifici. Printre avantajele acesteia putem enumera flexibilitatea motiv pentru care se recomanda utilizarea ei la protectia monumentelor, pentru termosistemul locuintelor noi si petru a restaura casele vechi.

Tencuiala mozaicata, contine si granule colorate dar si rasini sitetice si se remarca prin rezistenta foarte buna la diverse actiuni mecanice si la intemperii si este recomandata in zonele expuse cum ar fi gardurile.

[adsenseyu1]

Tencuiala acrilica este cel mai des intalnit tip si are o foarte buna aderenta la suportul pe care este aplicata. Este compusa din rasini, cuart, granule de marmura in marimi variate si aditivi si este utilizata cu precadere la finisari superioare pentru tencuieli exterioare si pentru a crea efecte foarte speciale cu un aspect striat.

Destinatia fiecarui tip de tencuiala decorativa este conditionata de continutul pe care aceasta il are si de aceea va recomandam ca inainte de a va decide sa cumparati sa va consultati si cun specialistii pentru a cumpara exact ceea ce va trebuie.

Toate tipurile de tencuiala pot fi colorate in mai multe nuante. Un truc pe care ar trebui sa il stiti este legat de impactul cromatic asupra spatiului.

Culorile mai deschise vor crea impresia de spatiu larg si aerisit dar se vor murdari repede, in timp ce culorile inchise pot sa se deterioreze mult mai repede din cauza soarelui. Modul de decorare tine de preferinte si este important ca rezultatul sa fie asa cum doreste proprietarul indiferent de culorile pe care acestia le prefera.

0 Shares
You May Also Like