Cum se folosesc burghiele pentru arta si pentru lemn?

0 Shares
0
0
0

Burghiele pentru lemn, dar mai ales pentru lucrari de arta, placate cu carburi metalice sunt
adecvate pentru diverse materiale abrazive, cum ar fi lemnul incleiat, lemnul de esenta tare, PFL, PAL sau lemnul melaminat.

Acesta este ideal pentru utilizarea sa de catre tamplari, in special la constructia de ferestre, de usi si mai ales a mobilei de bucatarie. O alta categorie de accesorii scule electrice este reprezentata de burghie adecvate pentru lemn de esenta moale si tare in acelasi timp, dar si pentru lemn furniruit.

Aceste burghie pentru lucrari de arta sunt de precizie avand doua taisuri laterale si principale cat si varf de centrare scurt. Sunt realizate din otel special imbunatatit, conform normei de fabricatie, au duritatea taisului foarte ridicata.

Capul burghielor este forjat si ascutit, lucios cu canelura neagra. Aceste burghie satisfac exigentele ridicate privind calitatea taierii si marginile fara aschii ale gaurilor. Burghiele de acest tip pot fi utilizate la toate masinile de gaurit cu mandrina de 10 mm.

Un tip de burghie aparte il reprezinta burghiele pentru balamale. Acestea sunt adecvate pentru lemnul de esenta tare si moale, PAL melaminat, materiale abrazive cu continut de minerale sortimente de lemn ameliorat ca lemn stratificat si pentru placi de faianta de duritate medie. Sunt ideale pentru gaurirea prealabila pentru balamale, executii cu si fara carburi metalice, pentru utilizare la masinile de gaurit cu masa.

Burghiul pentru cepuri rotunde, de tip freza-deget, este adecvat pentru lemnul de esenta moale si tare cu ar fi stejarul, fagul, pinul. Acest tip de burghiu este unul special pentru tamplari, companii specializate in constructia de standuri expozitionale. Burghiul pentru cepuri rotunde, de mare randament si durabilitate ridicata datorita calitatii otelului si structurii masive.

Capul burghiului este slefuit cu mare precizie pentru realizarea de cepuri extrem de precise, cilindrice si perfect ajustate. Frecarea este redusa datorita formei concentrice si mai ales a geometriei optime cu detalonare multipla a burghiului.

Corpul este extra lung cu laturi deschise acestea permitand taierea unor cepuri foarte lungi si mai ales extragerea extrem de usoara a acestora. Coada este cilindrica de 13 mm potrivindu-se la toate masinile de gaurit standard. Burghiele plate Self Cut Speed sunt speciale atat pentru lemnul de esenta moale si tare cat si pentru constructii relativ usoare cum este gips-cartonul.

Acestea gauresc de 10 ori mai repede decat burghiele plate standard. Datorita varfului filetului care are introducere automata, burghiul gaureste foarte rapid si fara prea mare efort in lemn. Burghiele pentru cofraje si pentru instalatii sunt de asemenea foarte robuste.

Burghiul si capatul tijei sunt insurubate, prin aceasta pericolul este redus de rupere si au o miscare uniforma de rotatie. Canelura spiralata lina, cat si capetele burghiului, dar si tija acestuia trebuie astfel orientate incat sa nu se intepeneasca nici in lemnul ud. Acesta strapunge chiar cuiele aflate in lemn. Acesta poate fi utilizat la toate masinile de gaurit cu mandrina de 13 mm. Burghiul pentru cofraje si instalatii, bazat pe sistem de prindere SDS-plus. Acesta este adecvat pentru absolut toate ciocanele rotopercutoare cu sistem de prindere SDS-plus.

0 Shares
You May Also Like