Cum se mentin in timp culorile lenjeriile pentru pat?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, in momentul in care consideri ca trebuie sa iti redecorezi dormitorul, trebuie sa schimbi toate elementele care se gasesc in interiorul acestuia.

In acest sens, primul lucru pe care trebuie sa il schimbi este patul, apoi toate celelalte accesorii din interior, plus culoarea peretilor.

Si daca tot am amintit patul mai intai de toate, ei bine, acesta este fara doar si poate cel mai important element care se regaseste in dormitor, asa ca trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita, trebuie sa alegi patul ideal dar si accesoriile ideale pentru acesta.

Atunci cand discutam despre accesorii de pat, ne referim si la lenjeriile pentru pat, care sunt printre cele mai cautate astfel de accesorii.

Este evident faptul ca fiecare dintre noi ne dorim sa putem sa gasim lenjerii de pat ieftine, pe care sa le cumparam, si sa le putem folosi mai mult timp, si evident ca indiferent de ce culoare optam pentru acestea, ne dorim ca ele sa ramana neschimbate in timp.

Din pacate insa, sunt o multime de situatii in care asternuturile pentru pat, dupa numai cateva spalari, incep sa isi piarda tot mai mult din intensitate, iar acest lucru se datoreaza materialului din care au fost confectionate.

Ei bine, sunt insa si asternuturi pentru pat, care in ciuda faptului ca in timp sunt destul de des spalate, raman neschimbate si la fel de aprinse, ca in momentul in care au fost achizitionate.

Conservarea culorilor lenjeriilor de pat nu este o misiune tocmai imposibila, insa trebuie sa ai putina inspiratie si sa stii sa folosesti cateva trucuri casnice, care nu sunt greu de pus in practica, va trebui doar sa folosesti otetul alb, apa cu sare sau acidul boric.

Un remediu clasic foarte des utilizat, si care are succesul dorit, descoperit de catre cele mai pricepute gospodine, este amestecul de apa cu sare, amestec folosit inainte de prima spalare a lenjeriei.

Inainte de prima spalare a lenjeriei colorate, aceasta trebuie pusa intr-un lighean cu apa rece, apa in care sarea a apucat deja sa se dizolve. Dupa ce vei face acest lucru, va trebui sa intorci rufa pe dos, si sa o lasi in repaus aproximativ o jumatate de ora, dar nu mai mult, pentru ca sarea sa nu deterioreze tesuturile delicate.

Ei bine, in situatia in care urmezi acest truc simplu si ieftin, cu siguranta sunt sanse foarte mari ca asternuturile tale pentru pat sa nu se mai decoloreze in timpul spalarii.

Vei putea utiliza un alt truc, si anume acela prin utilizarea otetului alb, iar acest truc este folosit inca de pe vremea strabunicilor nostrii care pastrau astfel intacte raffia si hainele.

Pe langa proprietatile de conservare oe care le are otetul alb, acesta actioneaza si ca un detergent, iar astfel va amplifica efectul de curatare al lenjeriilor pentru pat.

Asadar, dupa cum se poate observa, trebuie sa folosesti doar mici trucuri, iar astfel iti vei ajuta lenjeria de pat, sa aiba aceiasi culoare si odata cu trecerea timpului.

0 Shares
You May Also Like