De ce este benefic sa aveti o adresa IP dedicata?

0 Shares
0
0
0

Cand este vorba despre gazduirea unui domeniu pe un server partajat, apare totusi un semn de intrebare. Este necesar sa aveti o adresa de IP dedicata doar contului dumneavoastra? De ce sa nu aveti o adresa cu celelalte conturi? Folosind o adresa IP dedicata, veti beneficia de numeroase avantaje.

Diferenta intre o adresa IP partajata si o adresa dedicata este simpla. Prima este o adresa care poate fi folosita de mai multe website-uri, iar in cazul acesta serverul web va trebui sa lucreze mai mult pentru a imparti informatia catre website-ul corect. Avand o adresa IP dedicata inseamna in primul rand ca un website va avea propria adresa si va putea fi accesat direct din Internetfolosind adresa sau numele domeniului.

De ce aveti nevoie de IP dedicat? Exista multe motive pentru care va este recomandat sa folositi o adresa IP dedicata pe un server de gazduire partajat, si va recomandam sa dati click aici. In primul rand, stabilitatea este crescuta.

In cazul in care numeroase website-uri impart doar o adresa de IP, ne arata o imagine clara a dificultatilor care apar de regula la un singur website. Daca un website gazduit pe un server de gazduire partajat este virusat, poate sa va afecteaze indirect website-ul dumneavoastra. In schimb o adresa de IP dedicata va va permite sa controlati reputatia website-ului si practic nu veti mai fi afectat de activitatea altor website-uri.

Un avantaj este si acela ca vi se permite accesul la un website oricand veti avea nevoie. Adresa de IP dedicata este si benefica pentru reputatia serverului de email. Daca folositi o adresa de IP partajata aceasta poate cauza probleme imprevizibile, iar serviciile de e-mail pot fi foarte afectate in aceasta situatie.

Exista anumite situatii cand un client, folosind o adresa de IP partajata cu celelalte website-uri reuseste sa blocheze adresa IP catre diferite destinatii, acest lucru afectand serviciile de e-mail. Daca in schimb veti folosi o adresa de IP dedicata, aceste probleme vor fi izolate si nu va vor afecta website-ul.

O astfel de adresa este si un plus pentru identitatea companiei dumneavoastra. Daca veti gazdui propriul magazin online sau orice tip de website orientat spre comertul de tip online si va doriti  o securitate sporita pentru clienti este absolut necesar sa folositi acest tip de adresa IP dedicata. Bineinteles aceasta trebuie sa fie insotita de un certificat SSL. Clientii se vor simti mult mai siguri cumparand de pe un website care foloseste SSL si implicit o adresa de IP dedicata.

Nu in ultimul rand aceasta adresa IP dedicata ajuta la indexarea mult mai rapida a website-ului. De obicei motoarele de cautare, precum Google folosesc adresa de IP a website-ului pentru a identifica daca merita sau nu sa adauge un plus de valoare legaturilor externe. Ca o regula, legaturile de la website-uri asociate cu o adresa de tip IP partajata sunt mult mai putin importante si pot avea un impact negativ, in optimizarea de tip SEO. Acesta este un motiv mai mult decat suficient sa folositi o adresa de IP dedicata.

 

 

0 Shares
You May Also Like