De ce este bine sa invatam germana?

0 Shares
0
0
0

De ce este bine sa invatam germanaDe ce va puneti o astfel de intrebare? Probabil pentru ca doriti sa invatati limba germana, dar vi se pare grea si aveti nevoie de niste motive care sa va determine sa nu renuntati.

Pentru a invata limba germana este posibil sa aveti cateva motive intemeiate cum ar fi plecati in vacanta in Germania, sau doriti sa discutati in germana cu un grup de prieteni cunoscuti in timpul calatoriilor, aveti nevoie la serviciu de limba germana sau pot exista varii motive pentru care sa aveti nevoie de cursuri de germana.

Tot mai multi oameni au drept limba nativa limba germana si acest lucru nu ar trebui sa ne mire tinand cont de cei 83 de milioane de locuitori ai Germaniei.

[adsenseyu1]

Nu doar locuitorii Germaniei vorbesc limba germana, aceasta limba fiind oficiala si in Elvetia, Luxemburg, Austria sau Liechtenstein. De asemenea, este o limba nativa si pentru populatia concentrata in zone cum ar fi Nordul Italiei, Belgia, Danemarca, estul Frantei, unele parti din Polonia, sau Tarile de Jos.

Germania este a patra putere economica la nivel mondial si are o putere foarte mare in Uniunea Europeana. In 2007, a fost al cincilea an consecutiv in care in ciuda problemelor monezii euro, Germania a fost campioana la export. Germania a exportat produse in valoare de aproximativ 940 de miliarde de dolari si a depasit chiar si Statele Unite ale Americii.

De la echipament industrial si masinarii pana la produse casnice, electrocasnice si farmaceutice, afacerile germane castiga enorm de mult din export.

Nu trebuie sa trecem cu vederea nici faptul ca Elvetia este o alta tara in care oamenii vorbesc germana si de asemenea este tara unde oamenii au cele mai inalte standarde de viata din intreaga lume.

[adsenseyu1]

Pentru ca am discutat despre puterea economica pe care Germania o are trebuie sa vorbim si despre facilitatile si oportunitatile de cariera pe care le puteti avea atunci cand cunoasteti limba germana. Sunt foarte multe companii internationale raspandite pe teritoriul Europei unde limba germana este a doua limba vorbita alaturi de rusa.

Germania reprezinta un popor de oameni dedicati dezvoltarii si cercetarii fiind tot timpul la frontiera descoperirii de noi tehnologii. De la presa inventata de Gutenberg si pana la descoperirea undelor electromagnetice de catre Hertz sau dezvoltarea chimioterapiei de Ehtlich germanii s-au dovedit in nenumarate randuri mari inovatori.

Datorita nivelului de trai ridicat germanii sunt si cei mai mari cheltuitori din lume atunci cand sunt in ipostaza de turisti. Avand salariile mari si aproximativ 6 saptamani de vacanta, germanii au atat mijoacele cat si timpul necesar sa calatoreasca si asta si fac. Daca va place sa calatoriti mult este posibil sa va intalniti cu turisti din Germania, tinand cont si de faptul ca o mare parte a vacantelor acestora sunt petrecute in alte tari.

Daca sunteti interesati de cultura Statelor Unite ale Americii cunoasterea limbii germane va poate ajuta sa va dezvoltati cunostintele in ceea ce priveste cultura si istoria americana, deoarece in 2000, 42 de milioane de americani au afirmat ca au stramosi germani, ceea ce i-a transformat pe germani in cel mai mare grup pentru patrimoniu din SUA.

0 Shares
You May Also Like

ProduseRole aggressive

Pe piata exista sute de perechi diferite de role. Pentru a alege o pereche buna de role trebuie…

ProduseCe sunt lazile de fructe si legume?

Lazile din plastic sunt utilizate pentru depozitarea diverselor marfuri si pentru transportul dintr-o locatie in alta. Marfurile sunt…