De ce este importanta o nutritie echilibrata

0 Shares
0
0
0

Ce este nutritia? Una din regulile principale pentru o viata sanatoasa. Acest termen include alimentatia corecta a fiecaruia dintre noi pentru a ne pastra sanatatea. Aceasta este foarte importanta avand in vedere ca atunci cand esti bolnav nu mai poti face absolut nimic.

Conditia sanatatii este o nutritie corecta, iar o alimentatie necorespunzatoare poate slabi sistemul imunitar. Nutritia este cea care aduce corpului energia de care are nevoie. Datorita acesteia va puteti mentine buna functionare a organismului, activitatile si greutatea. A hrani nu este acelasi lucru cu a manca.

Facem asta din ziua in care ne-am nascut. Insa, cu trecerea timpului si cu evolutia noastra, incepem sa nu mai acordam o asa mare importanta alimentatiei sanatoase. Suntem din ce in ce mai stresati, timpul parca nu ne mai ajunge sa facem ceea ce ne dorim si asa incepem, incetul cu incetul, sa ne neglijam sanatatea.

Cand vorbim de nutritie vorbim de echilibru, dar si de acceptarea si dorinta de a avea un stil de viata sanatos. Totodata, nutritia reprezinta aprovizionarea celulelor si a organismelor cu materialele necesare pentru sustinerea vietii. Dupa cum bine stiti, fara vitamine in corp nu exista activitate.

Din nefericire, problemele de nutritie pot decurge dintr-o alimentatie deficitara sau din cauza faptului ca organismul nu absoarbe elementele nutritive necesare. Din pacate, majoritatea dintre noi mancam nesanatos si sarim peste mesele principale din cauza ca nu avem timp pentru a duce la bun sfarsit treburile zilnice.

Din pacate, ceea ce gasim in supermarketuri nu este altceva decat plastic frumos ambalat sub forma de legume, fructe si alimente. Practic, daca stam bine si ne gandim, nu prea avem cum sa mancam sanatos. Mancare fara conservanti gasim doar la tara, unde legumele si fructele nu sunt stropite sau unde pasarile nu sunt hranite cu boabe modificate genetic.

Gatiti sanatos, acasa

Cu siguranta aveti rude la tara de la care puteti lua ceva eco. Chiar daca nu aveti timp, va puteti face pentru a manca sanatos, dar si pentru a gati. Nu va ia foarte mult timp si va puteti delecta in bucatarie pret de cateva ore. Nu dati fuga la supermarket de unde sa cumparati salamuri sau la fast food unde mancarea este gata in 5 minute.

Incercati, pe cat posibil, sa nu mai fiti atat de comozi. Nutritia echilibrata si miscarea fac minuni cu corpul vostru. Nu va neglijati sanatatea, deoarece este bunul vostru cel mai de pret si de fiecare dintre noi depinde cum avem grija de el.

Poate nu va dati seama cat de rau va poate face in timp o nutritive nesanatoasa si mancarea consumata haotic si cea nesanatoasa. Puneti mai mult pret pe sanatatea voastra decat pe ceea ce aveti de facut zilnic. Nu de alta, dar nimanui nu a stricat o pauza de masa de 20 de minute. Daca nu sunteti sanatosi nu aveti cum sa va duceti treaba la bun sfarsit.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…