De ce sa folosesc lemn de tei pentru rafturi?

0 Shares
0
0
0

Romania este o tara care prezinta numeroase tipuri si specii care compun campul biosferei. Chiar daca lemnul este importat in diferite tari, ajungand ca pe piata din Romania sa existe lemn specific Africii, cel mai bine este sa cumparati materiale autohtone.

Printre acestea se numara speciile care traiesc in mod nativ si natural in Carpati. Diferite tipuri de lemn sunt utilizate pentru fabricarea diferitelor piese de mobilier cum ar fi rafturi, scaune, mese si asa mai departe.

Multi cumparatori s-ar intreba de ce sa folosim lemnul de tei si de ce este el util in industria mobilei? Raspunsul este unul destul de simplu. Speciile care sunt crescute natural prezinta o duritate, dar si o calitate ridicata comparativ cu cele crescute in mod fortat in S.U.A. si care prezinta noduri, duritate, precum si calitate redusa.

Va recomandam sa folositi mobila confectionata din diferite tipuri de lemn precum ar fi teiul. Acesta este un lemn destul de tare care prezinta un colorit galben pal. Teiul comparativ cu alte specii are tendinta de a isi inchide culoarea odata cu trecerea timpului. Este considerat cel mai rezistent lemn deoarece s-a dovedit ca poate rezista multe secole, dar si 1000 de ani.

Pe teritoriul Europei pot fi gasite cinci specii de tei, iar cele mai raspandite sunt teiul argintiu, de iarna si de vara. Cresterea, dar si dezvoltarea teiului de iarna se desfasoara pe parcursul a unei treimi din viata sa.

Adica, el poate creste timp de 300 de ani, ar putea trai aproximativ 300 de ani si imbatraneste in 300 de anu. In timpul Evului Mediu, teiul era considerat un copac sfant deoarece era asociat cu inima lui Iisus Hristos. In secolul al IX-lea, in Franta, motivul teiului a reprezentat sursa de inspiratie a lui Victor Hugo.

Am putea spune ca teiul a aparut in perioada cretacica, a dobandit caracateristici care il reprezinta in Era Tertiara, iar in perioada quaternara a coborat spre teritoriul Danemarcei, Rusiei si, ulterior, spre Asia si Sudul Europei.

Asadar, am putea spune ca este una dintre cele mai vechi specii de pe Glob. Teiul prezinta proprietati pentru sculptura, dar si pentru crearea mobilierului care prezinta un design fin si sofisticat, precum cel din Baroc.

Asadar, am putea spune ca este extrem de preferat de sculptori, dar si de designer-ii de produs. Dupa cele enuntate anterior, in momentul in care teiul este prelucrat, este nevoie de foarte multa migala dar si munca delicata pentru a obtine un rezultat extrem de bun.

Comparativ cu alte tipuri de lemn, lemnul de tei este un material extrem de stabil, dar si suficient de moale pentru a fi sculptat. Totusi, acesta este suficient de tare pentru a mentine forma care i-a fost data de  un mestesugar.

De asemenea, teiul este un tip de lemn care imbatraneste foarte frumos si prezinta proprietati destul de bune cand este vorba de indoire. Din aceste motive, multe fabrici care se ocupa cu prelucrarea lemnului utilizeaza teiul pentru a crea diferite produse.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…