De ce trebuie sa tinem cont cand alegem un alimentator de laptop?

0 Shares
0
0
0

Alimentatoarele sunt accesoriile cele mai importante ale unui laptop. Asta deoarece ele fac legatura intre sursa de curent si dispozitiv. Cel mai des intalnit defect la alimentatoarele de laptop il reprezinta sectionarea cablului la interior.

Acest defect apare de foarte multe ori din cauza modului defectuos de impachetare a alimentatorului cand acesta este transportat. In continuare o sa va dau cateva sfaturi de care sa tineti cont cand va veti achizitiona un alimentator laptop nou.

In primul rand, trebuie sa fiti atent la tensiune, polaritate si totodata intensitate. Intensitatea este mai putin importanta sa fie in parametrii specificati de catre firma producatoare, deoarece este mai putin probabil sa afecteze laptopul daca are o valoare extrem de mare. In schimb, daca nu are intensitatea destul de ridicata, laptopul poate sa intampine probleme de functionare din cauza ca nu are suficienta putere.

Polaritatea este o problema tehnica careia trebuie sa ii acordati multa atentie. Aceasta este in general plasata pe partea de jos a unui alimentator pentru laptop. Polaritatea indica in ce directie este dat curs curentului prin echipament, si totodata unde sunt amplasate firele + si – pe un conector. Daca de exemplu polaritatea conectorului alimentatorului difera de cea a laptopului, aceasta nu poate absorbi energia electrica prin conector.

In al doilea rand, trebuie sa verificati tipul de conector. De cele mai multe ori, laptop-urile folosesc acelasi tip de conector, insa exista si cateva exceptii. Mac-urile, de exemplu, folosesc un conector magnetic care poate sa alunece fara sa miscati laptopul. Nu toate adaptoarele sunt facute pentru laptopuri, unele dintre ele avand conectori alternativi.

In al treilea rand, trebuie sa verificati atat marca cat si modelul. Aceste alimentatoare  functioneaza cu anumite modele de laptopuri. Inainte de a achizitiona un alimentator este bine sa notati marca si modelul  laptopului pentru a va asigura ca este compatibil. Cel mai indicat este sa fie inlocuit cu acelasi model original care a fost primit odata cu laptopul. Aceasta elimina orice efecte sau mai ales erori neasteptate care pot sa apara odata cu inlocuirea. Mai este posibila inlocuirea cu un alimentator compatibil, avantajul in aceasta situatie fiind de ordin financiar.

In al patrulea rand, trebuie sa fiti constient de problemele foarte des intalnite la alimentatoare. Firele desprinse, conectorii si carcasa lovite, toate pot face ca un cablu de laptop sa nu fie fiabil. Exista in plus riscul de electrocutare si ar trebui si atunci acesta trebuie tratat cu foarte mare atentie.

Adaptorul nu trebuie sa se incalzeasca foarte tare, in acest caz este foarte posibil safie o problema cu acesta. Nu puteti sa stiti dinainte care sunt alimentatoarele ce se vor incalzi extrem de repede decat dupa ce le veti folosi o perioada de timp.

Ca si concluzii, putem spune ca un laptop are mare nevoie de alimentator. Laptopul are baterie dar aceasta se descarca extrem de repede si trebuie reincarcata extrem de des. Alegerea unui alimentator este mult mai complicat decat pare, in special pentru persoanele care nu se pricep la partea tehnica.

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…