Defectiuni ale smartphone-urilor datorate neatentiei utilizatorilor

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca fiecare dintre noi ne dorim telefoane mobile inteligente pe care sa le putem folosi o perioada cat mai indelungata de timp, iar in acest caz, vom achizitiona numai dispozitive foarte performante, scoase pe piata de catre cei mai de succes producatori.

Ei bine, pentru a te putea folosi o perioada de timp cat mai indelungata de telefon, trebuie sa te preocupe destul de mult si intretinerea acestuia, pentru ca stim cu totii fapul ca telefoanele mobile inteligente sunt foarte sensibile.

In aceasta privinta, ar trebui ca mai intai de toate, sa te preocupe protectia display-ului, pentru ca atunci cand vine vorba de piese telefoane, display-ul este cea mai sensibila componenta, iar in urma celui mai mic impact, se poate sparge.

Pentru a preveni o astfel de situatie neplacuta, ar trebui ca inainte sa pleci acasa cu telefonul de la magazin, sa il echipezi cu un geam de protectie din sticla pentru ecran, iar astfel te vei asigura de faptul ca display-ul nu va trebui inlocuit de la prima cazatura.

Ei bine, sunt insa si utilizatori de smartphone, care fie din comoditate, fie datorita faptului ca ei considera ca nu este necesar un astfel de accesoriu, nu isi echipeaza dispozitivul cu un geam de protectie pentru ecran, iar mai apoi ajung sa isi duca telefonul la service, pentru ca in urma primului impact, display-ul s-a spart.

O astfel de situatie cu siguranta este foarte des intalnita, insa expertii de la service se intalnesc zi de zi cu tot felul de alte probleme ale smartphone-urilor, cauzate de neglijenta utilizatorilor.

Acum ca a venit sezonul cald, si toata lumea merge la piscina, cu siguranta sunt o multime de utilizatori care uita sa isi scoata telefoanele din buzunar inainte de a sari in apa, iar aceasta mica neglijenta nu va face altceva decat sa produca o defectiune dispozitivului.

Intr-o astfel de situatie, telefonul poate sa scape fara defectiuni, in cazul in care apa nu a reusit sa patrunda in interior si sa afecteze circuitele interne. In cazul in care insa, apa a patruns in interiorul telefonului, atunci sunt sanse foarte mari ca reparatia sa fie una complicata, si chiar sa nu reuseasca.

Pe langa aceste situatii, mai sunt si cazuri in care utilizatorii fie apasa foarte tare si tin mult timp apasate butoanele de pornire si oprire ale telefoanelor, fie apasa si tin prea mult timp apasat butoanele de reglare pentru volum sau butonul home.

De cele mai multe ori, aceste actiuni efectuate de catre utilizatori din neglijenta, nu fac altceva decat sa defecteze piesele respective, iar acestea sa trebuiasca sa fie inlocuite cu altele noi.

Mai sunt insa si situatii in care telefoanele mobile inteligente ajung in service pentru a fi reparate, chiar daca utilizatorii au pus foarte mare pret pe intretinerea acestora.

In astfel de situatii, cel mai des este nevoie de o reparatie software, cum ar fi reinstalarea sistemului de operare, decodarea dispozitivului, plus alte reparatii asemanatoare, insa partea buna in aceste situatii, este faptul ca nu mai trebuiesc cumparate alte piese smartphone.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…