Desfundarea tevilor si coloanelor verticale

0 Shares
0
0
0

Coloanele pluviale au scopul de a asigura scurgerea apei aflata pe terasele si acoperisurile blocurilor in canalizare. Uneori aceste coloane verticale se pot bloca si va fi nevoie de instalatori specializati pentru desfundarea coloanelor sau desfundarea canalizarii.

Coloanele pot sa fie blocate cu frunze si cu gheata, deseuri, crengi, nisip si pietris care impiedica scurgerea apei. Va recomandam ca pentru desfundare sa apelati la profesionsiti precum firma Aqua activ Services.

Cel mai derajant e ca in general apa refuleaza in apartament sau balteste pe terasa. Apele se pot infiltra la etajul superior.

Pentru a evita toate aceste situatii neplacute o coloana verticala pentru apa pluviala trebuie sa fie desfundata atat primavara dar si toamna.

Uneori cea mai buna solutie este sa inlocuiti coloanele verticale pentru ape pluviale.

Desfasurarea si inlocuirea coloanelor verticale pentru scurgerea apelor se face in subsol sau in incinta apartamentelor de bloc. Acestea consta in inlocuirea coloanelor verticale pentru scurgerea apei de ploaie din subsolul de la bloc mergand pana la ultimul etaj.

Coloanele traverseaza pe verticala apartamentul unui bloc si asigura colectarea apei uzate. Coloanele verticale pentru scurgere si pentru colectarea de ape pluviale ajuta foarte mult la eliminarea presiunii de pe cladire.

[adsenseyu1]

Inlocuirea coloanelor verticale pentru scurgere sunt lucrari separate dar in general se executa in acelasi timp.

Pentru a inlocui coloanele verticale se vor intreprinde urmatoarele actiuni.

Se vor desface nisele de apartament si se va asigura accesul la o coloana verticala de scurgere pentru apele pluviale pentru a le inlocui.

Se vor demonta coloanele de scurgere pentru ape pluviale care urmeaza sa fie inlocuite.

Se va executa montarea consolelor de prindere pentru a ancora pe perete coloanele verticale de scurgere pentru apele pluviale.

Pentru a inlocui coloanele verticale se vor utiliza tevile de PVC care au mufare prin garnituri si un diametru de 110 mm si pentru a inlocui conductele orizontale de scurgere se va monta o teava PVC cu un diamteru de 110 mm si 50 mm.

Pentru a se conecta conductele orizontale pe coloanele verticale pentru scurgere se vor utiliza ramificatii, coturi, teuri la 45 si la 90 de grade confectionate din PVC care au aceleasi diametre precum teava din PVC.

[adsenseyu1]

Chiar si atunci cand suntem foarte atenti chiuvetele tot se infunda uneori si cateodata lucrurile pot sa se complice si ne trezim in situatia de a fi nevoie sa desfundam tevile.

In cazul in care aveti asemenea probleme nu este necesar sa va ingrijorati. Sunt mai multe metode prin care problema se poate remedia.

Puteti sa folositi o perie mai speciala pentru curatat tevi si astfel veti elimina toata murdaria care a provocat infundarea scurgerilor.

In cazul in care nu aveti sau nu gasiti aceste perii puteti sa utilizati si peria de curatat sticle. Acest lucru nu trebuie sa fie greu in special pentru ca la noile chiuvete e usor sa indepartati sita si sa curatat mizeria de pe tevi.

Cea mai la indemana metoda este sa utilizati solutii speciale ce se gasesc oriunde in comert si care va sunt de folos in procesul  pentru desfundarea tevilor. Aceste solutii sunt scumpe si prin urmare puteti sa utilizati un plic de bicarbonat sau o sticla de otet.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…