Detalii pentru achizitionarea unui laptop

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca vrei sa iti cumperi un laptop pentru a-l inlocui pe cel vechi de acasa, sau pentru  ca inca nu detii un astfel de echipament, va trebui sa tii cont de anumite aspecte in momentul achizitionarii dispozitivului.

Primul detaliu pe care trebuie sa il iei in calcul este motivul pentru care vrei sa iti cumperi un astfel de echipament, si in ce scopuri il vei utiliza. Poti sa iti cumperi un laptop pentru a-l utiliza la birou, muncind de acasa, pentru jocuri, grafica, sau doar pentru a naviga pe internet, pentru a asculta muzica sau pentru a sta conectat la retelele de socializare.

De foarte multe ori iti cumperi un laptop fara sa stai sa analizezi aceste aspecte, si se poate intampla sa nu fi ales modelul potrivit nevoilor tale. De exemplu daca iti doresti un laptop performant pentru gamming, atunci nu iti poti cumpara un laptop care valoreaza 2000 de lei, pentru ca pur si simplu nu il poti utiliza in scopul in care ai nevoie.

Deasemenea este foarte important sa te documentezi inainte de a cumpara un astfel de echipament, insa daca vei sta sa cauti informatii si pareri pe tot felul de forumuri nu vei putea sa te hotarasti niciodata. Tot timpul vei gasi pe forumuri pareri contrare. Unii vor spune ca o marca producatoare de laptopuri este mai buna decat cealalta, ca unele echipamente sunt superioare altora din punctul de vedere al performantelor avute.

Trebuie sa stii din timp si cati bani esti dispus sa cheltuiesti pentru achizitionarea unui laptop. Cu siguranta daca nu vrei sa cheltuiesti o suma foarte mare de bani, atunci nici nu poti sa ai mari asteptari de la echipamentul pe care urmeaza sa il cumperi. Cea mai indicata idee ar fi aceea de a cauta un laptop care are cel mai bun raport calitate – pret.

Este foarte important sa stii faptul ca nu toate echipamentele vin cu sistemul de operare instalat. Poti sa iti cumperi un laptop nou dintr-un magazin de specialitate care sa nu aiba sistemul de operare instalat, asa ca va trebui sa iti cumperi un Windows cu licenta, care va costa aproximativ 400 de lei. Vei mai avea de platit si daca iti vei dori un antivirus cu licenta.

Daca nu esti o persoana experta in calculatoare si nici nu vei solicita foarte mult echipamentul, atunci nu prea are rost sa investesti foarte multi bani in achizitia unui astfel de produs. Cu siguranta un laptop second hand Dell ar fi o alegere ideala pentru tine.

Bineinteles ca te vei putea orienta si spre alte branduri, pentru ca vei putea gasi si modele second hand de la fiecare firma producatoare, si cu siguranta vei putea gasi un echipament bun.

Daca vrei un laptop mai performant, insa nu vrei sa investesti foarte multi bani in achizitionarea acestuia, atunci te poti orienta spre un model de laptop refurbished.

Cu siguranta vei gasi o multime de astfel de echipamente, atat refurbished cat si second hand la cele mai bune preturi, asa ca daca vei alege un astfel de produs vei putea economisi si o suma frumusica de bani. Deci, se merita sa alegi un model fie refurbished fie second hand.

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…