E-mailuri cheie pentru vânzari mai numeroase

0 Shares
0
0
0

S-a dovedit de mult timp faptul ca marketingul prin e-mail este un instrument puternic pentru vânzarile din mediul online. Dar ar trebui sa stii precis ce tipuri de e-mailuri sa trimiti si când, pentru a încuraja o rata de conversie buna. Având în vedere ca rata de deschidere estimata pentru e-mailurile comerciale este cuprinsa între 30 si 40%, îti voi explica ce e-mailuri trebuie incluse în procesul tau de vânzare pentru a creste profiturile afacerii online.

E-mailuri pentru atragerea utilizatorilor: generarea de interes

Pentru a atrage noi cumparatori, planificarea unei campanii promotionale prin e-mail este esentiala. Creeaza un e-mail original si personalizat în care subiectul si textul de previzualizare creeaza o impresie buna si capteaza atentia utilizatorului. Pentru a evita marcarea e-mailului ca spam, trebuie sa:

  • Trimiti e-mailuri acelor persoane care si-au dat consimtamântul.
  • Oferi o optiune vizibila si intuitiva pentru dezabonare.
  • Nu folosi în exces aceste tipuri de mesaje.

Poti profita de ocazii speciale, cum ar fi vânzarile de sfârsit de sezon, Ziua Îndragostitilor, Black Friday etc. pentru a lansa e-mailuri promotionale atractive. De asemenea, poti, prin segmentare, sa incluzi reduceri personalizate pentru utilizatorii abonati site-ului tau. Pentru a putea acorda aceste reduceri si totusi sa pastrezi profitabilitatea produselor, ai nevoie sa stii cum abordeaza concurenta aceste oferte. Cel mai util si inteligent instrument care te poate ajuta sa afli ce face concurenta este aplicatia de monitorizare preturi de la Pricevent. Acesta este un soft care îti ofera toate detaliile necesare legate de pret, stoc , produse, oferte ale concurentilor tai si te ajuta sa determini pretul optim pentru a putea oferi cumparatorilor reduceri profitabile.

Pe de alta parte, poti, de asemenea, sa încurajezi vânzarile cu un e-mail care anunta utilizatorul atunci când produsele au reaparut pe stoc. Aceasta este o notificare ca produsele care îi intereseaza sunt disponibile din nou, atunci când au nevoie de ele.

E-mailuri de confirmare: profita de ocazie

E-mailul pe care cumparatorii îl asteapta cel mai mult este cel care confirma faptul ca comanda lor a fost plasata corect. Aceasta este garantia lor ca vor primi produsul sau serviciul pentru care au platit. Stiind acest lucru, te poti folosi de acest e-mail pentru a include în partea de jos recomandari bazate pe interesele utilizatorului. Pentru a face acest lucru, trebuie sa urmaresti fiecare comanda în mod individual si sa ai o segmentare buna a bazei de date.

E-mailul „cos abandonat”

E-mailul „cos abandonat” joaca, de asemenea, un rol esential în cresterea vânzarilor. În aceste cazuri, atunci când utilizatorul nu a finalizat procesul de cumparare, îl poti încuraja cu un mesaj care sa îi reaminteasca de achizitia pe care o are în asteptare sau cu o reducere pentru a stimula achizitia.

E-mailuri de loialitate: nu uita de clienti

Odata ce vânzarea este finalizata, îti poti dedica eforturile pentru a câstiga loialitatea clientilor, facând din fiecare cumparator un prieten al marcii proprii pentru a îmbunatati vânzarile viitoare. Poti realiza acest lucru prin doua tipuri de e-mailuri:

Un e-mail de multumire cu un cod de reducere: gândeste-te la un e-mail atractiv si personalizat pentru a multumi utilizatorilor care au cumparat produsele sau serviciile tale. Daca adaugi si un cod de reducere, nu numai ca vei crea un angajament, dar îi vei încuraja si sa revina pe site-ul tau.

Un e-mail de feedback: permite cumparatorilor sa-si exprime parerea despre achizitia facuta, astfel încât sa se simta auziti si sa te aprecieze mai mult. Puteti face acest lucru printr-un sondaj de exemplu .

În toate aceste e-mailuri, ai ocazia sa fii mai original si creativ decât concurenta si astfel îti garantezi dezvoltarea afacerii tale online.

 

0 Shares
You May Also Like