Gletuirea peretilor interiori

0 Shares
0
0
0

Gletuirea peretilor interioriGletul a devenit cel mai utilizat material de finisare a peretilor interiori. Gletuirea peretilor este o operatiune de finete, care necesita o mana formata, precisa, pentru ca peretii sa iasa drepti, fara denivelari.

Trebuie stiut dinainte ca exista doua tipuri de glet – unul pentru incarcatura si unul pentru finisaj.

Gletul de incarcatura este folosit pentu indreptarea, nivelarea si egalizarea suprafetelor.

Gletul pentru finisaj are textura mai fina si este utilizat pentru finisarea suprafetelor, inainte de aplicarea vopelelor.

Gletul de incarcatura este produs ce are la baza ipsos aditivat. Se utilizeaza cu succes pentru nivelarea grosiera a peretilor interiori din cladirile civile si industriale.  Se poate aplica peste numeroase tipuri de suport: tencuieli grosiere de ciment sau ciment- var; suprafete de beton ( stalpi, grinzi, pereti, plafoane); direct pe zidarii de caramida cu rosturile bine umplute si amorsate in prealabil; vopsele lavabile degradate, asperizate cu glasspapier si amorsate.

Gletul de incarcatura poate fi utilizat cu succes in bai si bucatarii daca are in componenta rasini.

[adsenseyu1]

Dintre performantele gletului de incarcatura aminitm: permite incarcari de 15 mm pe strat; poate fi aplicat in zone cu umiditate crescuta ( bai, bucatarii); nu permite aparitia fisurilor chiar daca a fost aplicat in mai multe straturi groase; poate fi aplicat manual cu gletiera sau mecanizat cu ustensile specifice; in urma utilizarii gletului de incarcatura suprafata ramane neteda, fara pori, cu permeabilitate ridicata.

Finisarea peretilor reprezinta o mare provocare, de aceea gletul pentru finisaj bine aplicat asigura rezultate excelente.

Gletul pentu finisaj este un produs ultrafin si se utilizeaza pentru pentru finisarea suprafetelor in vederea vopsirii lor. Este utilizat pentru suporturile minerale absorbante ca: gleturi si tencuieli de ipsos, gleturi si tinciuri de ciment, beton. Se pot aplica in straturi de maxim 2 mm grosime. Peformantele gletului de finisaj sunt deosebite: creaza o suprafata de un alb imaculat, perfect neteda, fina si fara pori; ajuta substantial la reducerea consumului de vopsea; are consistenta fina si cremoasa ce ajuta la intinderea usoara pe suport; se slefuieste usor dupa intarire.

[adsenseyu1]

Sfaturi utile pentru a obtine pereti bine gletuiti si bine finisati

1. Inainte de a incepe lucrarea de gletuire trebuie sa va asigurati ca aveti la intemana toate ustensilele: galeata, malaxor, mistrie, gletiere din inox, cutit de glet, smilghel.

2. Suportul trebuie verificat in prealabil, pe suprafata acestuia nu trebuie sa existe urme de praf, peretele nu trebuie sa fie deformat, trebuie sa fie fix, nu trebuie sa prezinte urme de uleiuri, grasimi sau vopsea veche.

3. Materialul trebuie preparat conform instructiunilor producatorului. Amestecul trebuie bine malaxat, la viteza mica.

4. Gletul trebuie aplicat uniform pe suport, cu ajutorul gletierei. Aplicarea se face cu miscari precise, scurte, paralele, de sus in jos.  Rezidurile ramase sunt eliminate, inainte ca materialul sa faca priza.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…