Incredibilele jurnale pierdute ale marelui Nikola Tesla

0 Shares
0
0
0

Nikola Tesla este inventatorul nebun suprem; un geniu care s-a nascut, probabil, in secolul gresit, o minte sclipitoare incomparabila cu restul. Tehnologia de astazi se datoreaza muncii, ideilor si inventiilor sale. Daca Tesla nu ar fi existat, am fi in continuare in cautarea unor raspunsuri pe care Tesla le-a gasit in timpul vietii sale.

Poate ca Tesla este mai putin cunoscut decat Einstein sau Edison, dar munca si mostenirea sa merita mult mai mult. Inventiile lui Tesla au depasit cu mult domeniul electricitatii. Cu sprijinul financiar al bancherului sau, J.P. Morgan, Tesla a infiintat, in anul 1889, un laborator experimental in Colorado Springs, dotat cu echipamente de inalta tensiune si echipamente de radio-transmisie. Laboratorul avea un turn inalt de 200 de picioare (60.96 metri) pentru transmisia si receptia undelor radio, dar si cel mai bun echipament de receptie disponibil la acea vreme.

Una dintre cele mai importante intamplari petrecute in laborator a avut loc intr-o noapte, cand Tesla se afla singur in laborator. El a observat actiuni electrice misterioase, despre care a crezut ca trebuie sa fi fost semnale inteligente, intrucat schimbarile aveau loc periodic si cu o sugestie atat de clara a numarului si ordinii, incat nu au putut fi asociate niciunei cauze cunoscute de el.

In articolul intitulat “Comunicarea cu planetele”, din saptamanalul Colliers (Martie 1901), Tesla a declarat urmatoarele:

“Pe cand imi imbunatateam aparatele pentru producerea unor activitati electrice intense, imi perfectionam si mijloacele de observare a unor rezultate cat de cat relevante. Unul dintre cele mai interesante rezultate si, totodata, un rezultat de o importanta practica extraordinara, a fost dezvoltarea anumitor inventii, dispozitive si mecanisme care puteau indica, de la o distanta de cateva mile, o furtuna care se apropia, directia si viteza acesteia, precum si distanta pe care o parcurgea.

Concentrat fiind pe lucrul la acest proiect, am descoperit, pentru prima data, acele efecte misterioase care mi-au starnit un interes atat de viu si neobisnuit. Imi perfectionam atat de bine aparatul despre care am vorbit pana acum incat, din laboratorul meu situat in Muntii Colorado, puteam simti pulsul lumii, observand fiecare modificare electrica care se ivea pe o raza de 1100 de mile.

Nu voi putea uita niciodata primele senzatii si trairi care m-au incercat atunci cand am realizat ca observasem ceva ce putea avea consecinte uriase pentru omenire. Ma simteam ca si cand as fi participat la nasterea unei noi stiinte sau la descoperirea unui mare adevar. Primele mele observatii m-au inspaimantat, in adevaratul sens al cuvantului, intrucat contineau ceva misterios, ca sa nu spun supranatural, iar eu eram singur în laboratorul meu, noaptea; dar, la vremea aceea, ideea ca aceste perturbari erau semnale inteligent controlate nu imi domina inca mintea.

Schimbarile pe care le observam aveau loc periodic si cu o sugestie atat de exacta a numarului si ordinii, incat nu le puteam asemana cu nici o cauza cunoscuta de mine. Imi erau cunoscute, desigur, perturbarile electrice produse de soare, Aurora Borealis si curentii pamantului si eram cat se poate de sigur ca aceste variatii nu se datorau niciuneia dintre aceste cauze.

Natura experimentelor mele excludea posibilitatea ca aceste modificari sa fie produse de tulburari atmosferice, asa cum unii oameni s-au grabit sa afirme si sa sustina. Dupa un timp, m-a strafulgerat gandul ca perturbarile pe care le observasem s-ar putea datora unui control inteligent.

Desi nu am putut, la momentul respectiv, sa le descifrez sensul, imi era imposibil sa ma gandesc ca acestea aparusera pur si simplu accidental. Am din ce in ce mai mult sentimentul ca fusesem primul care a auzit salutarile adresate de catre o planeta altei planete. In spatele acestor semnale electrice exista un scop bine definit.”

Incidentul cu semnale misterioase a fost doar primul dintre multele semnale in care Tesla a interceptat ceea ce, in opinia lui, erau semnale inteligente din spatiu. In acea perioada, oamenii de stiinta credeau cu tarie ca Marte era, cel mai probabil, un refugiu pentru viata inteligenta din sistemul nostru solar, in afara de Pamant, iar Nikola Tesla considera ca aceste semnale ar fi venit de pe planeta rosie.

Ideea existentei vietii extraterestre in alta parte a Universului a lasat, fara indoiala, o amprenta considerabila asupra activitatii lui Tesla. Spre sfarsitul vietii, marele Nikola Tesla a dezvoltat numeroase inventii care, potrivit acestuia, ar putea trimite cantitati puternice de energie catre alte planete din sistemul solar.

In anul 1937, de ziua sa de nastere, Tesla a anuntat urmatoarele:

“De-a lungul anilor, am dedicat o mare parte din timpul meu perfectionarii unui nou aparat, mic si compact, cu ajutorul caruia energia in cantitati considerabile poate fi acum emisa in spatiul interstelar, la orice distanta, fara nici cea mai mica dispersie.”

Desi Tesla nu a dezvaluit niciodata detaliile tehnice ale puternicului transmitator, el a anuntat, in 1937, o noua formula, conform careia:

“Energia cinetica si potentiala a unui corp este rezultatul miscarii si este determinata de produsul masei sale si de patratul vitezei sale. Daca masa se reduce, si energia este redusa in acceasi proportie. In cazul in care masa e redus? la zero, si energia va fi, de asemenea, zero pentru orice viteza finita.” (New York Sun, 12 iulie 1937, pagina 6).

Tesla dorea sa stie mai multe despre semnalele misterioase pe care le-a receptionat in laboratorul sau din Colorado Springs. Tesla a considerat ca metodele sale de emisie si transmisie nu foloseau unde hertziene sau, asa cum le numim astazi, unde electromagnetice transversale (radio), ci un alt tip de transmitere a semnalului pe care el l-a inteles inaintea tuturor.

El le-a descris ca transmisii de unda longitudinale mai rapide decat lumina (faster than light, FTL). Se poate ca Tesla sa fi primit semnale in spectrul de Frecvente Extrem de Scurte (ELF). Spectrul ELF este sub limita de frecvente stabilite la nivel international de 10 KHz si corespunde, de obicei, frecventelor cuprinse intre 3 si 30 de Hz.

• VLF (frecventa foarte joasa): intre 3 si 30 KHz;
• ULF (frecventa ultra joasa): intre 300 si 3000 Hz;
• ELF(frecventa extrem de scurta): intre 3 si 300 Hz.

Interesul lui Tesla fata de viata extraterestra a fost mare si, prin anul 1920, era increzator ca, in sfarsit, va dezlega misterul semnalelor interceptate din spatiu; insa la scurt timp dupa aceasta, Tesla si-a exprimat profunda ingrijorare privind fiintele extraterestre din orice parte a universului si planurile diabolice ale acestora pentru planeta noastra.

Tesla a declarat:

“Semnalele sunt prea puternice ca sa parcurga distante mari, cum ar fi cele dintre Marte si Pamant. Ma simt, asadar, nevoit sa recunosc, mai ales fata de mine insumi, ca sursele trebuie sa vina de undeva din spatiul apropiat, sau chiar de pe luna. Sunt convins, totusi, ca acele creaturi care comunica una cu cealalta in fiecare noapte nu sunt de pe Marte si nici de pe oricare alta planeta din sistemul nostru solar.”

Cu toate acestea, Tesla nu a fost singurul care a sustinut ca a receptionat semnale de la fiinte inteligente din alta parte a Cosmosului. Si Guglielmo Marconi a pretins ca a primit semnale de la un radio transmitator extraterestru. Totusi, afirmatia lui Marconi a fost in scurt timp respinsa de catre colegii sai, care credeau cu tarie ca acesta a receptionat interferente de la o alta statie radio de pe Pamant si nu de la extraterestri, asa cum a afirmat.

In acelasi timp, Tesla si-a perfectionat echipamentul, aducandu-l la un asemenea nivel incat putea sa identifice “transmisii de voce”. Tesla considera ca aceste transmisii erau, de fapt, de la alte fiinte de pe alte planete. In anul 1937, el a oferit publicului cateva indicii legate de aceste transmisii interplanetare, cand a anuntat urmatoarele:

“In anul care a trecut, am dedicat o mare parte din timpul meu perfectionarii unui nou aparat, mic si compact, cu ajutorul caruia energia in cantitati considerabile poate fi acum emisa in spatiul interstelar, la orice distanta, fara nici cea mai mica dispersie.” (New York Times, duminica, 11 iulie, anul 1937).

Cei mai multi oameni nu stiu, dar se crede ca interesul lui Tesla fata de extraterestri era atat de mare, incat acesta a inventat chiar si un dispozitiv special care sa ii permita sa comunice cu extraterestrii din oricare alta parte a Cosmosului.

Misteriosul dispozitiv a fost numit “Teslascop”: acesta permite captarea semnalelor de raze cosmice si, ulterior, semnalele respective sunt transformate in format audio. Puteai vorbi printr-un capat, iar semnalul iese prin celalalt capat ca un emitator de raze cosmice.

Ce-i drept, sunt atat de multe lucruri pe care nu le stim despre proiectele si inventiile lui Tesla. Este, practic, imposibil sa stim ce parte a activitatii lui Tesla ramane ascunsa in bazele secrete ale armatei. Ceea ce putem, insa, deduce de aici, este ca activitatea si teoriile lui Tesla privind fiintele de pe alte planete au fost luate in serios de catre multi oficiali guvernamentali de prestigiu.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…