Lucruri pe care nu le stiati despre Craciun

0 Shares
0
0
0

Lucruri pe care nu le stiati despre CraciunCraciunul este o sarbatoare foarte populara fiind tinut in fiecare tara, si fiind un prilej de bucurie pentru noi toti. Dar v-ati intrebat vreodata de unde vin toate aceste traditii de Craciun?

De unde au pornit fiecare si ce semnifica? Majoritatea dintre noi stim ca trebuie sa impodobim bradutul, sa gatim preparate traditionale, sa intindem furtun luminos la streasini, sa il asteptam pe Mos Craciun, sa oferim cadouri si sa cantam colinde. In acest articol va prezentam cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stiati despre Craciun.

Oamenii de stiinta americani au calculat ca Mos Craciun are de vizitat 822 de case pe secunda pentru a putea da toate cadourile in ajunul Craciunului, calatorind cu 650 de mile pe ora.

Chiar daca acum majoritatea sunt vegetarieni, in vremurile Victoriene, placintele cu cereale erau facute cu carne de vita si grau.

Obiceiul de a pune mandarine in ciorapeii de Craciun vine din secolul XII din Franta, unde oamenii bogati lasau sosete pline cu mandarine, nuci si alte fructe la usile caselor in care traiau oameni saraci.

Chiar daca povestea spune ca trei intelepti au cautat locuinta pruncului Iisus, Biblia nu da un numar fix, Mtthew Gospel facand referire la “niste magi”.

[adsenseyu1]

Colindele au aparut in Anglia fiind un obicei prin care oamenii stateau la un pahar cu vecinii si le urau o viata lunga si bogata.

Colindele nu au fost cantate in biserici pana cand nu au fost introduse de Sfantul Francisc de Assisi in secolul XIII.
Ciorapeii agatati vin din obiceiul german de a lasa sosetele pline cu mancare pentru renii Sfantului Nicolae. In schimb, acesta lasa si el cadouri.

Nu este nicio referinta in Biblie care sa spuna ca ingerii cantau de Craciun.

Aproximativ 60 de milioane de brazi sunt crescuti pentru Craciun in Europa.

Cei care au studiat Biblia spun ca cel mai probabil Iisus a fost nascut intr-o pestera si nu intr-o iesle de lemn.

Abrevierea X-mas nu este impotriva religiei. Litera X este abrevierea greaca pentru Hristos.

Cel mai inalt brad de Craciun a fost inaltat in Washington intr-un mall in anul 1950.

Foarte multi teologi estimeaza ca Iisus nu a fost nascut pe 25 Decembrie ci undeva in Septembrie.

Colindul lui James Perpont aparut in anul 1975, Jingle Bells s-a numit initial One Horse Open Sleigh si a fost scris pentru Ziua Recunostintei.

[adsenseyu1]

Inainte ca curcanul sa devina preparatul traditional din Anglia, se gatea de Craciun cap de porc cu mustar.

In anul 1647, dupa Razboiul Civil Englez, Oliver Cromwell a interzis festivitatile si aceasta lege nu a fost anulata pana in anul 1660.

In anul 1999, locuitorii statului Maine din America au construit cel mai inalt om de zapada.

Grecii sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuarie, in conformitate cu vechiul calendar iulian, iar cadourile de Craciun sunt desfacute de Anul Nou.

Agatarea cadourilor in copaci vine din perioada druizilor care credeau ca natura este cea care ofera toate lucrurile bune.

Astrologii spun ca Steaua din Betleem care i-a ghidat pe magi spre Iisus poate fi o cometa sau planeta Uranus.
Obiceiul sarutului sub vasc vine de la zeita nordica a iubirii, asociata cu aceasta planta si numita Frigga.

0 Shares
You May Also Like