O scurta istorie a pietrelor funerare

0 Shares
0
0
0

In cazul in care sunteti interesati de pret repatriere decedati va recomandam sa intrati pe linkul de mai sus. In acest articol va prezentam tipurile de pietre funerare si mateialele din care sunt ele facute.  Vom incepe cu materialele.

Fier. Mecanismele de decorare si decoratiile au fost populare in timpul epocii victoriene din Regatul Unit si din alte parti, adesea fiind produse de turnatorii de specialitate sau de fierarul local. Ornamentele din fonta au durat de generatii, in timp ce ornamentele din fier forjat raman de cele mai multe ori in stare ruginita sau erodata.

Bronz alb. De fapt, nisip turnat cu zinc, dar numit bronz alb pentru scopuri de marketing. Aproape toate, daca nu toate, ornamentele  de zinc au fost facute de Compania monumentala de bronz din Bridgeport, CT, intre 1874 si 1914. Acestea se gasesc in cimitirele din SUA si Canada. Ele au fost vandute ca mai durabile decat marmura, aproximativ 1/3 mai putin costisitoare si rezistente.

Lemn. Acesta a fost un material popular in timpul erei georgiene si victoriene, si aproape sigur inainte, in Marea Britanie si in alte parti. Unele ar putea fi foarte ornamentate, desi putine supravietuiesc dupa 50-100 de ani datorita descompunerii lor naturale.

Plante. Arborii sau arbustii, in special trandafirii, pot fi plantati, in special pentru a marca locul cenusii. Acest lucru poate fi insotit de un mic  marcator de metal sau de lemn.

Pietrele funerare au uneori inscriptii. Informatiile despre piatra de temelie includ, in general, numele decedatului si data nasterii si a decesului. O astfel de informatie poate fi utila genealogilor si istoricilor locali. Cimitirele mai mari pot necesita un cod de referinta discret si pentru a ajuta la corectarea locatiei pentru intretinere.

Proprietarul cimitirului, biserica sau, ca in Marea Britanie, organizatiile nationale ar putea incuraja folosirea unei inscriptii  exacte. Plasarea inscriptiilor se face in mod traditional pe partea frontala a memorialului, dar poate fi vazuta si in unele cazuri pe verso si pe marginea pietrei insasi. Unele familii cer ca o inscriptie sa fie facuta pe portiunea pietrei care va fi sub pamant.

In plus, unele pietre funerare poarta, de asemenea, epitafe de lauda a celor decedati sau citate din textele religioase, cum ar fi unii psalmi. In cateva cazuri, inscriptia este sub forma unei rugaminti, admonitie, testament de credinta, pretentie la faima sau chiar un blestem – inscriptia lui William Shakespeare suna ca o pretentie.

Gravatorii de pietre de mormant s-a confruntat cu o problema atunci cand  locuitori, pana la 500 000 numai in Statele Unite, au pre-achizitionat articole de piatra pentru decedati care au murit acum mult timp.

Scene sculptate de natura religioasa sau de prezentare a decedatului pot fi vazute pe unele pietre funerare, mai ales pana in secolul al XIX-lea. De la inventarea fotografiei, o piatra de mormant ar putea include o fotografie incadrata a defunctului. Imaginile fotografice sau lucrarile de arta (aratand persoana iubita sau o alta imagine relevanta pentru viata, interesele sau realizarile sale) sunt uneori gravate pe suprafete netede de piatra.

Unele pietre folosesc litere din metal alb fixate in piatra, usor de citit, dar care pot fi deteriorate prin udare sau inghet.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…