Pariezi online? Stii cat impozit trebuie sa platesti?

0 Shares
0
0
0

Pariezi online? Stii cat impozit trebuie sa platesti?A face pariuri sportive online este un lucru foarte usor pentru multi, mai ales pentru impatimitii sporturilor, care nu vor sau care nu pot sa se deplaseze pana la cea mai apropiata casa de pariuri.

Problema cea mai mare este ca majoritatea sunt de parere ca, daca au castigat online un pariu, atunci taxele catre statul roman nu mai trebuie platite. Adevarul este ca, dimpotriva, toate veniturile provenite din jocurile de noroc online sau din pariuri sportive online sunt supuse taxelor si impozitelor.

Conform Codului Fiscal, daca va place sa stati pe site-urile de pariuri online si sa jucati poker, sa pariati sau sa beneficiati de oricare joc din interfata web, va trebui sa platiti intre 16% si 25%, in functie de tipul de castig. Daca banii se considera premiu, inainte de anul 2010 ar fi trebuit sa platiti o cota de 16% din suma, iar daca banii proveneau din jocuri de noroc, cota ar fi fost de 25%. In aceste situatii se iau in considerare castigurile de peste 600 de RON pe zi, de la acelasi organizator.[adsenseyu1]

Pentru ca majoritatea caselor de pariuri online au sediul in strainatate, obligatia de a plati taxele va revine dumneavoastra, celor care ati castigat respectivii bani din pariuri.

Pentru ca realizati venituri, in special din strainatate, sunteti obligat sa le declarati statului roman pana la data de 15 mai a anului urmator celui de realizare a veniturilor, completand un document specific si depunandu-l la biroul fiscal din orasul dumneavoastra.

Impozitul in aceasta situatie se calculeaza in functie de venitul net realizat de dumneavoastra in mediul online. Pentru un venit net mai mic de 10.000 de RON, acesta va fi de 20%, iar pentru sumele care sunt egale cu sau depasesc suma de 10.000 de RON, impozitul are o valoare de 25%.

Toate aceste dispozitii nu ii implica si pe pariorii ocazionali, deoarece, dupa cum am mentionat mai devreme, castigurile sub 600 de RON sunt neimpozabile. In orice caz, calculul impozitului datorat este foarte simplu si nu va trebuie o persoana specializata pentru a va putea ajuta.

Daca ati castigat o suma de peste 600 de RON, atunci impozitul pe care trebuie sa il platiti va fi rezultatul urmatoarei formule: procentul in functie de castig x (suma castigata – 600 RON). Chiar daca nu reusiti sa il calculati, dupa ce depuneti actele cu veniturile realizate, Fiscul va va informa asupra sumei datorate si veti avea obligatia sa o achitati in maxim 60 de zile de la primirea deciziei.

[adsenseyu1]

Incepand cu luna iulie 2010, cota de impozare a castigurilor din pariuri sportive online si jocuri de noroc a fost uniformizata la 25%, indiferent daca acel castig este considerat premiu sau daca provine din jocurile de noroc.

Nu trebuie sa va ingrijorati daca nu realizati venituri mai mari de 600 de RON la un singur organizator pe zi, dar trebuie, totusi, sa fiti atent in cazul in care aveti noroc intr-o anumita zi. Chiar daca sunteti in confortul casei dumneavoastra, va trebui sa declarati veniturile realizate din pariuri sportive online, in tara sau in strainatate.

Alte stiri actuale :

1. Cotele de miercuri
2. România-Grecia 1-1 Visul frumos S-A TERMINAT!
3. Vertonghen ameninta locul lui Chiriches!
4. Un stadion care va gazdui meciuri de la CM de fotbal din Qatar seamana izbitor cu organele genitale ale unei femei
5. Doi fosti stelisti, amenintati: „O sa va SPÎNZUR…”

0 Shares
You May Also Like