Posibila legatura a cutremurelor din Galati cu gazele de sist

Posibila legatura a cutremurelor din Galati cu gazele de sistNu stiu cati dintre cei care am trait cutremurul din 4 martie 1977 isi mai aduc aminte acele clipe de groaza din timpul replicilor minore care au urmat acestuia. Intrebari si raspunsuri nerostite stateau pe buzele tuturor  , dar toti evitam sa vorbim , de frica acestui fenomen rar si terifiant..

Amintindu-mi acele clipe , ii pot intelege pe sarmanii locuitori din zonele afectate de aceste cutremure  continue  ,care parca nu-si gasesc linistea. Aceleasi intrebari si raspunsuri  , acum sunt  deopotriva ,  obiectul unor discutii aprinse intre locuitorii speriati si specialisti.

Producandu-se la o adancime relativ mica , de cativa kilometri ,  acest fenomen reprezinta o situatie nemaintalnita pe meleagurile noastre , oferind un subiect “breaking news”nesperat mass-mediei noastre , aflata intr-o goana disperata dupa rating.

Unii dau vina pe  exploatarea zacamintelor de petrol , unde in locul acestuia , in subsol  , se injecteaza la presiuni foarte mari , un amestec de apa cu sare . Altii considera ca inundatiile din ultima perioada au creat presiune asupra scoartei terestre.

Totusi , ca orice om care are o bruma de cunostinte , acumulata in decursul a mai multor ani de studiu , ma  gandesc ca exista exploatari de petrol  mai dense si ca au fost inundatii mai  puternice si in alte zone , fara a avea asemenea efecte.

optimizare seo blogspot

Concluzia nu poate fi decat una singura  , dupa parerea mea , la efecte necunoscute trebuie sa fi existat cauze necunoscute. Este regula de baza a fenomenelor de orice fel  iar motivatiile sus-mentionate sunt date pentru a  ne adormi  vigilenta si eventuala condamnare a unor potentiali vinovati.

Unul dintre specialistii romani in tehnologii neconventionale  a lansat o ipoteza care mi se pare mult mai veridica decat tot amalgamul aferent de intrebari si raspunsuri. Este vorba , nici mai mult nici mai putin  , decat de activitati ilegale de foraj , activitati ce nu au tinut cont de regulile elementare de protectie a mediului.

Un caz similar a avut loc undeva in Oceanul Pacific , urmarile testarii unei arme neconventionale a provocat seismul din 11 martie 2011 care a produs acel tsunami devastator , principalul vinovat al accidentului  de proportii de la centrala electrica atomica de la Fukushima.

Pastrand proportiile , un lucru asemanator s-a produs si pe meleagurile galatene , unde se presupune ca s-au efectuat foraje ilegale , prospectandu-se eventuale rezerve de gaze de sist din zona. Aceste foraje deosebite au fost cauza acestor cutremure deosebite.

shooos.ro

In afara distrugerii unui  numar insemnat de case ale locuitorilor din zona afectata , a mai aparut si pericolul infestarii panzei freatice de apa , cu compusi toxici de la mari adancimi.

Oare de ce suntem un popor blestemat sa fim condusi  numai de oameni corupti sau incompetenti ? Oare membrii acestei mafii politice , ce a subjugat toate structurile justitiare si cu drepturi de control , nu sunt si ei copiii acestor locuri , pentru care s-au jertfit inaintasii nostri ?

Voi pune aceasta intrebare , lucru pe care vi-l recomand si d-voastra , pe Edeir.ro (echipa de experti in raspunsuri) , poate  voi afla  raspunsul.

Alte stiri actuale :

1. Nu ecologie, doar antieconomie si manipulare –partea a III a
2. Psihoza cutremurelor, o roca tare in exploatarea gazelor de sist
3. Ceausescu a vrut sa exploateze gaze de sist, dar l-a speriat cutremurul din 1977
4. Doua seisme au avut loc în aceasta dimineata, la câteva secunde distanta, în zona Vrancea
5. Chevron cotraataca: începe campania de informare din poarta în poarta la Pungesti

Write a comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Skip to toolbar