Posibila legatura a cutremurelor din Galati cu gazele de sist

0 Shares
0
0
0

Posibila legatura a cutremurelor din Galati cu gazele de sistNu stiu cati dintre cei care am trait cutremurul din 4 martie 1977 isi mai aduc aminte acele clipe de groaza din timpul replicilor minore care au urmat acestuia. Intrebari si raspunsuri nerostite stateau pe buzele tuturor  , dar toti evitam sa vorbim , de frica acestui fenomen rar si terifiant..

Amintindu-mi acele clipe , ii pot intelege pe sarmanii locuitori din zonele afectate de aceste cutremure  continue  ,care parca nu-si gasesc linistea. Aceleasi intrebari si raspunsuri  , acum sunt  deopotriva ,  obiectul unor discutii aprinse intre locuitorii speriati si specialisti.

Producandu-se la o adancime relativ mica , de cativa kilometri ,  acest fenomen reprezinta o situatie nemaintalnita pe meleagurile noastre , oferind un subiect “breaking news”nesperat mass-mediei noastre , aflata intr-o goana disperata dupa rating.[adsenseyu1]

Unii dau vina pe  exploatarea zacamintelor de petrol , unde in locul acestuia , in subsol  , se injecteaza la presiuni foarte mari , un amestec de apa cu sare . Altii considera ca inundatiile din ultima perioada au creat presiune asupra scoartei terestre.

Totusi , ca orice om care are o bruma de cunostinte , acumulata in decursul a mai multor ani de studiu , ma  gandesc ca exista exploatari de petrol  mai dense si ca au fost inundatii mai  puternice si in alte zone , fara a avea asemenea efecte.

Concluzia nu poate fi decat una singura  , dupa parerea mea , la efecte necunoscute trebuie sa fi existat cauze necunoscute. Este regula de baza a fenomenelor de orice fel  iar motivatiile sus-mentionate sunt date pentru a  ne adormi  vigilenta si eventuala condamnare a unor potentiali vinovati.

Unul dintre specialistii romani in tehnologii neconventionale  a lansat o ipoteza care mi se pare mult mai veridica decat tot amalgamul aferent de intrebari si raspunsuri. Este vorba , nici mai mult nici mai putin  , decat de activitati ilegale de foraj , activitati ce nu au tinut cont de regulile elementare de protectie a mediului.

Un caz similar a avut loc undeva in Oceanul Pacific , urmarile testarii unei arme neconventionale a provocat seismul din 11 martie 2011 care a produs acel tsunami devastator , principalul vinovat al accidentului  de proportii de la centrala electrica atomica de la Fukushima.

Pastrand proportiile , un lucru asemanator s-a produs si pe meleagurile galatene , unde se presupune ca s-au efectuat foraje ilegale , prospectandu-se eventuale rezerve de gaze de sist din zona. Aceste foraje deosebite au fost cauza acestor cutremure deosebite.

[adsenseyu1]

In afara distrugerii unui  numar insemnat de case ale locuitorilor din zona afectata , a mai aparut si pericolul infestarii panzei freatice de apa , cu compusi toxici de la mari adancimi.

Oare de ce suntem un popor blestemat sa fim condusi  numai de oameni corupti sau incompetenti ? Oare membrii acestei mafii politice , ce a subjugat toate structurile justitiare si cu drepturi de control , nu sunt si ei copiii acestor locuri , pentru care s-au jertfit inaintasii nostri ?

Voi pune aceasta intrebare , lucru pe care vi-l recomand si d-voastra , pe Edeir.ro (echipa de experti in raspunsuri) , poate  voi afla  raspunsul.

Alte stiri actuale :

1. Nu ecologie, doar antieconomie si manipulare –partea a III a
2. Psihoza cutremurelor, o roca tare in exploatarea gazelor de sist
3. Ceausescu a vrut sa exploateze gaze de sist, dar l-a speriat cutremurul din 1977
4. Doua seisme au avut loc în aceasta dimineata, la câteva secunde distanta, în zona Vrancea
5. Chevron cotraataca: începe campania de informare din poarta în poarta la Pungesti

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…