PRAM – Verificare periodica necesara

0 Shares
0
0
0

Probabil ca cei mai multi dintre dumneavoastra nu sunteti familiarizati cu denumirea prodav PRAM, insa aceasta este destul de folosita in campul muncii, iar acesta este principalul motiv pentru care m-am gandit sa scriu acest articol.

De fapt, PRAM este una dintre cele mai importante masuri atunci cand vine vorba despre protectia muncii, ea constand in verificarea protectiei prin punerea la pamant a instalatiei electrice si chiar a paratrasnetelor. Mai mult decat atat, aceasta verificare PRAM este obligatoriu sa fie facuta la o anumita perioada de timp.

In primul rand, verificarea PRAM este necesar sa fie facuta la o perioada stabilita de timp, mai ales atunci cand vine vorba de catre mediul de afaceri. Principalele scopuri ale unei verificari PRAM sunt prevenirea electrocutarii angajatilor care folosesc instalatia electrica sau chiar echipamentul de lucru, prevenirea aparitiei incendiilor si nu in ultimul rand, prevenirea distrugerii aparaturilor.

Pentru cei dintre dumneavoastra care nu cunoasteti foarte bine normele de protectia muncii, vreau sa spun ca verificarea PRAM, conform legii, trebuie sa fie facuta de doua ori pe an. Mai mult decat atat, aceasta verificare PRAM trebuie neaparat sa fie facuta atat pe timp uscat, cat sip e timp umed, pentru ca numai astfel se pot obtine rezultate ce tin cont de absolut toti parametrii.

Insa mai exista si cazuri ale unor firme sau societati unde verificarea PRAM nu se poate face de doua ori pe an din motive obiective, iar in cazul acestora verificarea PRAM este obligatory numai o data pe an.

Atunci cand vine vorba despre o verificare PRAM, trebuie sa stiti ca aceasta nu poate fi facuta decat de angajatii unei societati avizate in acest domeniu. Spun acest lucru deoarece, o astfel de verificare poate include riscuri destul de mari, iar acesta este principalul motiv pentru care ea trebuie sa fie realizata de catre un electrician avizat.

Iar in cazul in care doriti sa efectuati o verificare PRAM la una dintre firmele sau societatile pe care le administrati, atunci trebuie neaparat sa luati legatura cu firme sau societati avizate pentru astfel de lucrari.

Insa ceea ce vreau sa va spun legat de acest aspect, este faptul ca cele mai multe dintre aceste firme si societati avizate in lucrari de verificari PRAM, pot fi gasite in ziua de astazi chiar si in mediul online.

Astfel ca, daca dati o simpla cautare pe internet, intr- un motor de cautare, puteti gasi o astfel de firma intr- un mod destul de simplu, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati prin orasele in care locuiti in cautarea uneia. Mai mult decat atat, daca sunteti norocosi, veti da peste o firma de acest gen care percepe niste tarife destul de mici, lucru care de asemenea va poate avantaja.

0 Shares
You May Also Like