Produsele cosmetice contin vitamine ce ajuta la hranirea pielii

0 Shares
0
0
0

O stim cu totii ca majoritatea femeilor nu ies nemachiate din casa. Dupa ce si-au facut siesta de dimineata, acestea incep sa se aranjeze si sa se macheze cu diferite produse cosmetice care au rolul de a le imbunatati aspectul exterior, dar si pentru a fi admirate.

Asadar, printre produsele cosmetice utilizate frecvent se numara fondul de ten, rimelul, blush-ul ori creionul dermatograf. Chiar daca stim ca produsele cosmetice sunt daunatoare pentru organism, avand in vedere continutul ridicat de substante chimice ce sunt absorbite de organism prin piele, putine femei accepta sa renunte la ele.

Vitaminele joaca un rol foarte important in compozitia cremelor, lotiunilor, serurilor si produselor cosmetice care au rolul de a actiona asupra pielii. In comert veti gasi produse cosmetice bio ce contin vitaminele A, C, E, K, precum si complexul de vitamine B.

De retinut ca, in momentul in care veti gasi pe un produs cosmetic ingredientul numit „retinol”, trebuie sa stiti ca acesta este o forma a vitaminei A cu efect antioxidant. Vitamina A are rolul de a actiona in interiorul celulelor pe care le ajuta sa functioneze ca si cum ar fi cu mult mai tinere.

Printre efectele miraculoase ale acestor vitamine se numara diminuarea ridurilor sau incetinirea procesului de degradare a colagenului, ceea ce face ca pielea sa fie mult mai elastica si mai stralucitoare. De asemenea, vitamina C are efecte antioxidante si poate fi consumata zilnic daca alegeti sa mancati fructe. Aceasta vitamina are asupra pielii un efect tonic, fiind un bun agent de curatare si purificare.

Produsele impotriva UV

Cand va expuneti la soare, important este sa aveti cu voi o crema care sa va protejeze impotriva razelor soarelui care, la orele amiezii, devin foarte periculoase. Daca va expuneti indelung la soare, pielea va imbatrani prematur si riscati sa va imbolnaviti.

Si in produsele cosmetice pentru plaja se regasesc diverse vitamine care au rolul de a hrani pielea si a o hidrata. Astfel, vitamina E permite retelelor de colagen sa functioneze in parametri normali, numarandu-se printre cei mai puternici antioxidanti din natura.

Are o consistenta destul de grasa, fiind o vitamina ce lupta cu indarjire impotriva arsurilor solare. Vitamina K este o alta vitamina ce se regaseste in produsele destinate persoanelor mature; aceasta protejeaza tesutul epitelial, reducand aspectul venelor care apar pe corp odata cu inaintarea in varsta.

Vitamina B5 are o actiune hidratanta si se foloseste nu doar in produsele de ingrijire a parului, ci este utilizata si pentru efectele sale antiinflamatoare, ajutand pielea in cazul expunerii acesteia la actiunile razelor UV.

Rolul vitaminei B6 este de a regla sebum-ul si se regaseste in produsele de ingrijire a parului si tenului gras si ajuta si la combaterea acneei. Vitamina B8 este un puternic aliat impotriva caderii parului, asa ca, daca va confruntati cu probleme de aceasta natura, folositi-o cu incredere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…
Cum se alege unghiera potrivita?

BlogCum se alege unghiera potrivita?

Cel mai probabil, atunci cand vine vorba de cumpararea unei unghiere sau a unui cleste pentru unghii, considerati…
Ce este dermopigmentarea

BlogCe este dermopigmentarea

In ultimul timp, numarul femeilor care au optat pentru procedura de dermopigmentare a crescut, insa se pare ca…