Siguranta pentru voi si nu numai

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba despre a face un drum sau despre a calatorii undeva cu masina tot ce este mai important este siguranta pe care aceasta trebuie sa o asigure tuturor celor care se vor afla in ea indiferent de anotimp sau de conditiile de drum.

Avand in vedere ca ne apropiem de anotimpul rece cu atat mai mult masina voatra trebuie sa fie pregatita pentru a circula in siguranta oricand aveti nevoie si oricand considerati sau simtiti nevoia de a evada undeva in natura sau in alte zone.

Un element care trebuie luat in calcul este asigurarea sau instalarea unor anvelope astral de iarna sau daca nu a unor cauciucuri all season insa optiunea este a fiecarui sofer sau proprietar de masina.

Apelarea la cauciucuri destinate fiecarui sezon si astfel utilizarea unor anvelope de iarna este net avantajoasa utilizarii celor de vara iar acest lucru poate fi masurat prin comportanmentul pe care il poate avea masina pe sosea pe timpul rularii.

Principalele elemente sau situatii in care se poate observa diferenta dintre anvelope sunt cele in care masina va trebui sa ruleze pe drumuri umede, pe drumuri cu polei sau poate chiar si pe unele drumuri inzepezite. In astfel de situatii distanta de franare sau stabilitatea masinii va fi cu mult superioara in cazul in care aveti instalate anvelope de iarna si nu rulati cu cele de vara.

Cu siguranta in astfel de situatii intervine si viteza cu care rulati insa o comparatie la aceeasi viteza, in acelasi conditi de iarna insa cu tipuri diferite o sa va arate cat de important este sa aveti tipul de cauciucuri destinate pentru fiecare sezon in parte.

Alt mod prin care prezenta unor anvelope de iarna poate influenta comportamentul masinii in timpul sezonului rece este legat de consumul de combustibil instrucat aderenta si modul de rulare poate influenta si nivelul de consum.

Exista desigur posibilitatea de a utiliza si anvelope all season insa acestea pot fi considerate o metoda sau o varianta de mijloc si avantajoasa din perspectiva ca puteti rula cu ele atat iarna cat si vara.

Performantele insa sunt net superioare in cazul in care fiecare anotimp este cu tipul de anvelope destinat dar daca este sa ne referim din nou la aspectul privind economia pe care o puteti face putem trece si la aspectul privind la codul rutier.

Daca este sa aveti un tip de anvelope care sa nu fie destinat tipului de sezon poate atrage si primirea unei amenzi din partea politiei in momentul in care sunteti opriti si verificati iar acest lucru poate fi depasiti si cu tipurile pentru orice sezon. Indiferent de tipul de anvelope este important ca acestea sa nu fie foarte uzate si sa asigure siguranta in privinta stabilitatii in curbe si viraje, a distantei de franare, a zgomotului sau poate a consumului.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…