SKF – Compania care a revolutionat rulmentii

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta foarte multi dintre voi ati auzit macar o data de rulmenti SKF, iar aici ma refer in special la cei care detin automobile sau la pasionatii de automobilism. Insa multi dintre voi nu stiti nimic despre acest rulmenti SKF si despre performantele acestora, motiv pentru care, in cele ce urmeaza, o sa va spun cateva lucruri destul de importante despre acestia.

In primul rand vreau sa va spun ca, SKF, cuvantul pe care il gasiti alaturat rulmentilor, reprezinta numele companiei care ii produce pe acestia. Mai mult decat atat, compania SKF este cunoscuta ca fiind un lider mondial in producerea rulmentilor si a carcaselor acestora.

Insa in ceea ce priveste rulmentii SKF, trebuie sa va spun ca acestia sunt impartiti in patru mari clase de performanta, si anume: rulmenti SKF Standard, rulmenti SKF Explorer, rulmenti SKF Energy Efficient si rulmenti SKF Super- Precision.

Rulmentii SKF Standard sunt cei mai simpli rulmenti produsi de compania SKF. Acestia au intr- adevar o calitate destul de inalta si sunt special creati pentru a rezista o perioada destul de lunga de timp. Dezavantajul este ca acestia nu sunt optimi pentru aplicatiile in care frecarea, incalzirea si uzura sunt foarte mari, deoarece se pot deteriora destul de repede.

In comparatie cu rulmentii SKF Standard, rulmentii SKF Explorer sunt optimi pentru folosirea in aplicatiile in care frecarea, incalzirea si uzura sunt mari, deoarece acesti rulmenti se incalzesc mai greu, aluneca destul de usor si au o durata de viata mult mai lunga. In plus, acestia sunt fabricate dintr- un otel foarte pur si omogen, care pe langa asta, este supus si unui tratament termic unic.

Rulmentii SKF Energy Efficient de pe rulmentika.ro au fost special creati pentru economia de energie, lucru de care ne putem da seama destul de simplu chiar si din denumirea acestora. Chiar daca toate clasele de rulmenti SKF dau un randament bun si au o fiabilitate mare, cei din clasa Energy Efficient sunt cu adevarat o noutate in acest domeniu.

Rulmentii SKF Super-Precision, au fost creati special pentru a putea fi folositi in cazul aplicatiilor de mare precizie, lucru care de asemenea il putem deduce din denumirea acestora. Datorita faptului ca se bucura de un design optimizat, aceasta clasa de rulmenti SKF suporta viteze mult mai mari decat fiecare dintre celelalte clase enumerate mai sus.

Mai mult decat atat, acesti rulmenti SKF Super-Precision sunt caracterizati printr- o capacitate de functionare la viteze mari, o capacitate de functionare la sarcini mari si printr- o rigiditate superioara. Nu in ultimul rand, despre acesti rulmenti SKF Super- Precision trebuie sa stiti si faptul ca, pot avea o durata de functionare mult mai lunga decat fiecare dintre clasele de rulmenti SKF despre care am discutat anterior.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…