Tamplarie PVC vs. tamplarie de aluminiu

0 Shares
0
0
0

Fiecare om isi doreasca sa aiba un confort sporit in ceea ce priveste locuinta lui. Insa cei mai multi sunt grabiti sa ia o decizie in ce priveste acest lucru.

Tamplaria casei tale este de asemenea un lucru destul de important in ceea ce priveste sporirea confortului, tocmai din acest motiv vreau sa va vorbesc despre tipurile de tamplarii pe care le puteti alege pentru locuintele dumneavoastra. Astfel ca puteti apela la o tamplarie PVC sau la una din aluminiu.

In cazul in care nu stiati PVC este prescurtarea de la policlorura de vinil, despre care probabil stiti ca este un isolator termic mult mai bun decat aluminiul. Astfel ca, in cazul in care doriti o tamplarie de aluminiu care sa fie la fel de buna din punct de vedere termic ca si PVC- ul, atunci trebuie sa stiti ca veti scoate din buzunar o suma mult mai mare de bani.

Profilele din PVC au de asemenea un coeficient de transfer termin de aproximativ 1.1 W/m2k, insa trebuie sa stiti ca acest coeficient de transfer variaza in functie de numarul de camere pe care il are locuinta dumneavoastra si nu in ultimul rand, de grosimea profilului. Si aici trebuie sa mai stiti si faptul ca, cu cat grosimile profilului sunt mai mari, cu atat transferul termic este unul mai mic.

In plus, profilele PVC mai prezinta si destul de multe alte avantaje destul de importante si pe care trebuie sa le luati mereu in considerare atunci cand vine vorba despre locuintele dumneavoastra. Insa cele mai importante dintre aceste avantaje sunt protectia impotriva incendiilor si durabilitatea.

Poate ca multi dintre dumneavoastra nu stiati ca profilele PVC sunt create in asa fel incat, atunci cand sunt cuprinse de foc, sa se autostinga intr- un timp destul de scurt. In ceea ce priveste durata de viata a acestora, trebuie sa stiti ca aceasta este una foarte mare, ajungand uneori si pana la 50 de ani.

Mai mult decat atat, profilul PVC este realizat din aditivi, care au rolul de a anula tendinta de deformare a profilului odata cu trecerea timpului, aditivi care au rolul de a anula efectul razelor solare ce uneori pot duce la ingalbenirea acestora si nu in ultimul rand, destul de multe ingrediente care au rolul de a il transforma pe acesta intr- un material care sa fie foarte usor de prelucrat.

In concluzie va pot spune ca, o tamplarie PVC pentru usi industriale sau pentru locuintele dumneavoastra are mult mai mult avantaje decat o tamplarie de aluminiu si pe langa acest lucru, costa si mult mai putin, deci ea reprezinta solutia ideala pentru sporirea confortului dumneavoastra. Astfel ca, nu mai stati pe ganduri si alegeti asa cum trebuie!

0 Shares
You May Also Like