Tipuri de proiectoare LED pentru acasa

0 Shares
0
0
0

Tipuri de proiectoare LED pentru acasaProiectoarele cu LED pentru vizualizarea continutului media acasa (home use) au preturi cuprinse intre 400 si 2000 de dolari. Inainte de a te decide totusi sa cumperi unul, indiferent de gama de pret, trebuie sa te gandesti la ce il vei folosi exact.

Vrei un proiector LED de calitate, pentru vizionarea filmelor acasa, in conditii excelente? Intra pe Lanterne.ro!

Majoritatea proiectoarelor pentru acasa sunt folosite la interior, intr-o anumita camera, dar unele persoane vor vrea cateodata sa le scoata la exteriorul casei, pentru vizionarea unor filme sau emisiuni vara (seri de film in aer liber), in special daca au copii mici. Gandeste-te la aceste lucruri.

Pentru uz general:
•    Vei avea nevoie de un proiector
•    Vei avea nevoie probabil si de un sistem de sunet surrond (5.1 sau 7.1) care sa se potriveasca cu acest proiector. Poate fi folosit cu succes si un sistem de tip stereo (2.0) daca ai deja unul.
•    Vei avea nevoie de un ecran/zid alb sau aproape alb, pe care sa poata fi redate imaginile intr-un mod corespunzator.
•    Ai nevoie de material-sursa de foarte buna calitate. De obicei continutul blu-ray are calitatea cea mai ridicata, dar poti folosi si surse DVD, satelit, cablu, HDTV sau continut din streaming, etc.
•    Cablurile necesare.

[adsenseyu1]

Proiectoarele sunt prezente de obicei in 2 categorii si 2 rezolutii specifice:
1.    Home Entertainment – este conceput pentru spatiile mai putin ideale, adica pentru camerele normale si sunt foarte luminoase! In general au incorporate si sisteme proprii de sunet (built in speakers) si tind sa fie mult mai putin sofisticate decat alte sisteme.

Cu toate astea, produc o imagine mai putin “videofila” daca putem folosi acest termen, deci calitatea nu se incadreaza in categoria “profesionala”, desi poate fi una foarte buna.

Totusi, orice proiector de acest gen, va da clasa cu siguranta, lcd TV-ului tau cu care te-ai obisnuit, cu diagonale cuprinse intre 60 si 80 de inch. LCD Tv-ul in ziua de astazi, mai ales atunci cand il comparam cu un proiector modern, poate fi considerat de moda veche, “Old school”.

2.    Proiectoarele de tip Home Theater. – Ceea ce separa acest tip de proiectoare de cele din gama Home Entertainment este o calitate a imaginii superioara, incadrata de cele mai multe ori in categoria “professional”.

[adsenseyu1]

Pentru a obtine asta, aceste proiectoare sunt optimizate pentru camere cu un excelent control al iluminarii, dar in general orice camera in care se pot “taia” toate sursele de lumina pentru a deveni complet intunecata, este excelenta pentru folosirea unui astfel de proiector.

De asemenea, zidul de proiectie sau suprafata de proiectie trebuie sa fie albe, dar nu de un alb stralucitor.

Pentru categoria de proiectoare “Home entertainment” va putem recomanda BenQ HT3050, un proiector mai mult decat entry-level, cu o calitate foarte buna a imaginilor afisate si o luminozitate de top.

Daca doriti un proiector de peste 2000 de dolari (pana in 2500), cei de la Epson au cam cele mai bune proiectoare din aceasta categorie de pret, unul dintre acestea fiind deja celebrul Home Cinema 5030 UB.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…