Totul despre incarcarea cu freon

0 Shares
0
0
0

Totul despre incarcarea cu freonIn ceea ce priveste incarcarea cu freon pentru autoturisme va trebui sa stiti ca preturile care sunt mici in mod evident vor ascunde anumite probleme.

Unele dintre service-urile care fac operatiunea de incarcare cu freon si practica preturi exagerat de mici vor pune o cantitate mult prea mica de freon si este posibil sa apara si necesitatea de a reveni in service pentru a repeta aceasta incarcare.

Daca reveniti in acleasi service va puteti lovi de mai multe situatii. De asemenea exista si sansa de a fi sfatuiti sa platiti putin mai mult pentru a gasi pierderile sau pentru a analiza instalatia pentru climatizare si pentru a beneficia de teste cu diverse substante fluorescente care sa gaseasca pierderile.

Costurile acestea se adauga treptat si de aceea pretul initial este mult mai mic comparativ cu cel al competitorilor.

[adsenseyu1]

Sunt si service-uri seroase in care incarcarea se face cu cele mai performante tehnologii de pe piata.

Aceste tehnologii dispun si de o imprimata care are supape automate si cu care se va face incarcarea cu freon de o calitate foarte buna. Aceasta imprimanta va detecta in mod automat tipul de masina pe care se va face incarcarea si va determina singura cantitatea de freon care va fi necesara.

Procedura dureaza in general aproximativ 30 de minute. Inainte sa incarcati cu freon instalatia se verifica pentru a se afla cantitatea de ulei si cantitatea de freon care este deja in instalatie.

Urmatorul pas este reprezentat de vacuumarea integrala a instalatiei. Aceasta etapa va include si eliminarea bacteriilor sau a fungilor care genereaza mirosuri neplacute si pe care aerul conditionat le amana in masina.

Dupa aceea se va schimba si uleiul aflat in compresor pentru ca acest lucru va fi absolut necesar si determina o functionare optima a sistemului de aer conditionat.

Se inlocuieste complet freonul si astfel instalatia de climatizare va functiona la cea mai mare capacitate. Ulterior vor trebui efectuate si teste pentru a identifica daca exista pierderi de freon. Pentru aceste teste se utilizeaza lampi speciale si solutii fluorescente care sa genereze contraste.

[adsenseyu1]

Se recomanda sa realizati incarcarea cu freon in unitati specializate care sunt dotate si cu aparate performante si care nu au si preturi ascunse.

Sunt si service-uri de incredere in care operatiunile de incarcare cu freon au loc pentru toate modelele si marcile de masini si unde incarcarea va avea loc rapid si se va face in masuri foarte bune de siguranta.

Este recomandat ca instalatia de aer conditionat sa se utilizeze cat mai des cu putinta si daca nu se poate sa o porniti macar o data la doua saptamani pentru a asigura buna functionare a instalatiei.

Va trebui sa porniti instalatia pentru aer conditionat si in anotimpul rece pentru a putea dezaburi geamurile si de aceea aceasta instalatie nu se foloseste in mod exclusiv vara.

In momentul in care instalatia de aer conditionat raceste greu va recomandat sa apelati la un service. Aceeasi recomandare este valabila si pentru momentul in care se simte un miros neplacut la cand  se porneste instalatia.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…