Un device Android conceput pentru securitate – Sirin Solarin

0 Shares
0
0
0

Privacy-ul (intimitatea) a devenit in ultima vreme un element de ingrijorare in industria producatoare de smartphone-uri si exista cateva brand-uri care au incercat sa rezolve aceasta problema. Cauti huse telefoane? Intra pe AccesoriiGsm.ro!

Silent Circle este una dintre companiile care au lansat un smartphone conceput in primul rand pentru siguranta, numit Blackphone, desi lansarea a fost limitata pentru zona Americii de Nord.

Acum, o noua companie numita Sirin Labs, se concentreaza pe device-urile mobile ce asigura un privacy de invidiat si au lansat primul smartphone Solarin, cu target categoria de useri premium. Cu un pret de aproximativ 14.000 de dolari, Sirin Solarin este acum disponibil si in mediul online.

Compania a confirmat ca smartphone-ul poate fi achizitionat de la propriul magazin din Mayfair, Londra, din 1 Iunie si de la Harrods in Knightsbridge, incepand cu 30 Iunie. La acest nivel de pret, Solarin intra in liga smartphone-urilor premium, asa cum ar fi Vertu Signature Touch for Bentley, ce a fost lansat mai devreme in acest an, la un pret de 9000 de dolari.

[adsenseyu1]

Desi unele rapoarte sugereaza ca Solarin ar putea fi cel mai scump device cu Android la nivel global (cel mai scump smartphone), au existat pana acum cateva smartphone-uri ce au costat chiar si mai mult – inclusiv unele cu preturi de cateva milioane de dolari – cu carcase din metale pretioase (aur sau platina), incrustate cu diamante.

La lansare, compania a declarat ca Solarin va fi disponibil in variante diferite, ca de exemplu Fire Black Carbon Leather din Titanium; Fire Black Carbon Leather, din Carbon; Fire Black Carbon Leather cu Aur Galben si Crystal White Carbon Leather din Carbon.

Compania nu a dezvaluit si preturile pentru aceste variante diferite ale Sirin Solarin, ci doar pretul pentru varianta de baza, adica 14.000 de dolari. Pentru unele dintre celelalte variante, probabil ca va trebui sa platiti si mai mult de atat.

Compania a declarat ca device-ul este construit din aproximativ 2500 de componente separate si a fost conceput dupa 2 ani de proiectare la facilitatile sale din Suedia si Israel (Tel Aviv).

[adsenseyu1]

Sirin Solarin ruleaza sistemul de operare Android 5.1 Lollipop si a fost customizat foarte puternic pentru a fi impenetrabil din punct de vedere al securitatii. Pentru un privacy de invidiat, Solarin va rula anumite aplicatii de protectie de la expertii in securitate Zimperium.

Compania va integra in acest device si encriptare pe 256 bit AES, in parteneriat cu cei de la KoolSpan. Handset-ul este prevazut cu un security-switch pe partea din spate, care, atunci cand este activat, initializeaza device-ul in modul “shield”, userii putand sa efectueze convorbiri si sa trimita mesaje criptate 100%. Sirin Labs a folosit un sasiu din metal pentru Solarin, ce incorporeaza panel-uri de titan pentru o mai buna rezistenta structurala.

Pe partea din spate, este un material din piele fina, ce aduce eleganta in plus acestui smartphone. Din punct de vedere al specificatiilor, smartphone-ul are un ecran de 5.5 inch de tip IPS, cu rezolutie 2k.

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 810 si suporta standardul 4G LTE, cu viteze de download de pana la 450mbps.

0 Shares
You May Also Like