7 lucruri pe care nu le stiai despre becurile LED

0 Shares
0
0
0

V-ati gandit vreodata sa schimbati lustra sau becurile din ea cu ocazia curateniei de primavara. Dar v-ati gandit vreodata sa schimbati becurile incandescente cu unele LED? Chiar daca investitia initiala este destul de mare, acestea consuma mult mai putin decat va asteptati.

Probabil va imaginati tipuri de efecte luminoase foarte interesante in sufrageria sau dormitorul dumneavoastra. Ceea ce este interesant la becurile LED este ca aria lor de aplicabilitate este mult mai generoasa decat cea a becurilor incandescente.

[adsenseyu1]

Pentru a va convinge sa schimbati becurile incandescente cu cele LED, va vom prezenta 7 lucruri pe care este foarte bine sa le stiti despre tehnologia LED. Acestea va vor ajuta pe viitor!

De asemenea, in cazul in care doriti efecte luminoase, o lumina blanda sau chiar sa va uitati la un film puteti achizitiona un proiector led care se poate gasi la preturi avantajoase. Chiar daca veti investi, veti fi sigur ca investitia intiala va fi acoperita peste cateva luni.

Primul lucru pe care probabil nu il stiati despre tehnologia LED este de unde provine denumirea acesteia. LED reprezinta prescurtarea Light Emitting Diode sau tradus in limba romana: dioda emitatoare de lumina. Acum ca stiti de unde provie denumirea LED, stiti OLED ce inseamna? Denumirea de OLED provie de la Organic Light Emitting Diode si reprezinta componenta electronica regasita sub forma unei foii foarte luminoase fabricate dintr-un material semiconductor.

Un alt lucru pe care sigur nu il stit este acela ca tehnologia LED a fost utilizata cu foarte mult timp inainte de a se crea becurile economice. Aceasta era utilizata in special pentru producerea ecranelor extrem de mari care prezentau o diagonala mai mare de un metru. De asemenea, aceasta se regasea si la sistemele de iluminare pentru suprafete mari.

Un al treilea lucru pe care nu il stiati despre OLED este ca acesta rezista aproximativ 100.000 de ore si consuma cu 90% mai putin din totalul energetic comparativ cu un bec incandescent. Dupa un simplu calcul veti putea observa ca, utilizand becuri LED, facturile vor scadea.

De asemenea, primul LED care a avut cea mai mare capacitate de iluminare a fost creat decatre un cercetator japonez in anul 1993, insa despre acest lucru nu este atat de necesar de stiut.

Al cincilea lucru care este indicat sa-l stiti este ca lumina emisa de un produs LED poate fi in spectrul ultraviolet sau infrarosu, vizibil.

De asemenea, pe locul sase este prezentat faptul ca cel mai puternic bec LED din lume a fost produs in Coreea de Sud si atinge 900 Lumen la 10W.

In cazul in care aveti de facut o prezentare business cel mai sigur ai nevoie de un proiector. Tehnologia LED a creat cele mai mici proiectoare din lume, avand lungimea de 12 cm si latimea de 6 cm. Aceste proiectoare sunt prevazute cu un mic bec LED de inalta performanta. Proiectoarele led pot fi achizitonate de pe multe site-uri online, unde le gasiti la preturi avantajoase. Cu ajutorul lor puteti crea efecte luminoase sau sa va transformati sufrageria intr-un mic cinema.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…