Avantaje importante ale ingrasamintelor lichide

0 Shares
0
0
0

Prezentate pe piata ingrasamintele sunt impartite in lichide si solide. Acestea din urma exista de mult timp pe piata ingrasamintelor minerale. De fapt, ingrasamintele organice in majoritatea lor sunt, de asemenea, o forma solida de ingrasaminte.

Daca agrarul va creste fasole pe camp, apoi va folosi verdeata lor pentru a imbogati solul cu azot in timpul aratului, va folosi si forma de lichid ingrasamant.

Astazi, exista o multime de solutii tehnologice pentru a introduce o astfel de forma pe piata, dar problema comuna pentru acestia este inexactitatea dozajului. Rata de eliberare a formelor granulare de ingrasamant din rezervor depinde de o serie de factori.

Viteza de eruptie din recipientul in sine va fi afectata de marimea granulelor, de structura lor, de umiditate.

Pentru a preveni ca forma solida sa se topeasca si sa se scurga, se folosesc agitate, care la randul lor deterioreaza granulele, schimbandu-si proprietatile fizice chiar in timpul utilizarii. Precizia livrarii de ingrasaminte scade direct in timpul raspandirii.

a preveni ca forma solida sa se topeasca si sa se scurga, se folosesc agitate, care la randul lor deterioreaza granulele, schimbandu-si proprietatile fizice chiar in timpul utilizarii. Precizia livrarii de ingrasaminte scade direct in timpul raspandirii.

Aplicand diverse tehnologii, de exemplu, sisteme de vibratii, este posibil sa se reduca deteriorarea granulelor, deoarece acestea ies din rezervor si sa obtina o rata de alimentare constanta.

Si aici a doua problema se manifesta – viteza eruptiei ar trebui controlata si sincronizata cu viteza de miscare a utilajelor pentru a respecta normele de introducere a acestei substante pentru un soi de plante dat.

In cazul formelor solide, acest lucru nu este foarte usor de facut. Prin urmare, dupa ce a stabilit intensitatea eruptiei, soferul trebuie sa monitorizeze in mod independent viteza utilajului pentru a mentine intensitatea aplicatiei la nivelul dorit.

Amestecarea diferitelor ingrasaminte solide in acelasi rezervor este inacceptabila, deoarece proprietatile lor fizice sunt diferite si nu este posibil sa se asigure uniformitatea precipitatiilor ambelor ingrasaminte.

O alta problema este deja formele granulare care contin azot – acestea pierd pana la 40% din azot dupa caderea pe sol.

In ceea ce priveste tipul de ingrasaminte lichide, este important sa amintim faptul ca acestea au aparut mai tarziu pe piata, insa in ciuda acestui fapt, ele sunt o solutie mai inalta tehnologie.

Ingrasamintele lichide au crescut foarte mult in popularitate in ultimii ani. Pot fi aplicate la sol sau aplicate foliar. Lichidele pot fi transmise, utilizate intr-o aplicatie de banda la plantare si ca mijloc de sezon.

Cand se aplica foliar, nutrientii plantei sunt absorbiti prin frunze si sunt mai usor disponibili pentru utilizarea plantelor decat in ??cazul in care se aplica la sol.

Cu toate acestea, disponibilitatea nutrientilor aplicati foliar este de scurta durata si nu este continua pentru restul sezonului de crestere. Aplicatiile foliare reprezinta o modalitate buna de a corecta deficientele de la mijlocul sezonului sau de a suplimenta nutrientii aplicati in sol.

Lichidul este mai usor de controlat

Pulverizatorul autopropulsat este echipat cu un computer de bord cu un modul GPS care controleaza alimentarea cu fluid de lucru. Datorita senzorilor instalati, computerul evalueaza viteza de miscare a tehnicilor pe camp si modifica rata de iesire a fluidului de lucru.

Astfel, normele de aplicare a substantei active sunt mentinute mai precis. Pentru ca cantitatea de substanta activa introdusa in aceasta zona sa fie constanta, debitul de iesire ingrasaminte lichide trebuie modificat in functie de viteza utilajului.

Pierderile de azot sunt mai mici, iar functionalitatea este mai mare

Nitratul de uree-amoniu (UAN) include trei forme de azot. Din cauza lipsei de amoniac liber, pierderea de azot atunci cand se utilizeaza aceasta forma de ingrasamant nu este mai mare de 10% (40% pentru ingrasaminte granulate).

Lichidul poate contine mai multe substante active. Daca este necesar, intr-un rezervor cu UAN puteti dizolva alte ingrasaminte lichide, produse de protectie a plantelor.

Drept urmare, intr-un singur pas tehnic, se vor efectua simultan mai multe tipuri de prelucrare pe teren, ceea ce economiseste timp si bani.

Siguranta si usurinta de utilizare a ingrasamintelor lichide

Toate procesele asociate cu livrarea, depozitarea, aplicarea ingrasamintelor lichide sunt sigure din punct de vedere tehnologic, nu permit lucratorilor sa contacteze ingrasamantul.

In acelasi timp, turnarea formelor solide granulare conduce la aparitia unei cantitati mari de praf, din care este necesara protejarea sistemului respirator.

Ingrasamantul in forma solida in saci este periculos de incendiu. Momente similare pur si simplu nu exista atunci cand se utilizeaza forme de ingrasamant lichid.

Toate etapele de utilizare a ingrasamintelor lichide sunt automatizate. In timpul depozitarii ingrasamintelor lichide nu exista riscul de a se coace, si nu exista nici riscul de pierdere a proprietatilor valoroase.

Nu conteaza care este vremea si umiditatea aerului, deoarece lichidul de lucru este depozitat intr-un recipient sigilat. UAN contine simultan trei forme de azot, care sunt transformate treptat de bacteriile din sol intr-o forma accesibila plantelor.

Alte avantaje pe scurt ale acestor ingrasaminte lichide:

  • Usurinta de manipulare si aplicare (o data configurat)
  • Usor de amestecat
  • Uniformitatea aplicarii
  • Starter si aplica?ie în sezon
  • Amestec cu produsele de protectie a culturilor
0 Shares
You May Also Like