Calculatoru viitorul nostru

0 Shares
0
0
0

Calculatorul viitorul nostruCalculatorul este una din cele mai deosebite inventii create de catre om, inca de cand a aparut primul pc oamenii au inceput sa il umbunatateasca tot mai mult.

Imaginati-va ca primul calculator inventat ocupa o incapere intreaga dotata cu aer conditionat iar acum puteti sa il purtati cu voi in genti si peste tot.

Tehnologia a avansat rapid, inainte calculatoarele puteau doar sa efectueze cateva calcule usoare iar in ziua de azi viteza calculatoarelor se masoara in milioane de operatii pe secunda,operatiile pot sa fie simple, dar ele pot fi combinate in foarte multe feluri pentru a rezulta un sir enorm de functii utile.

Ele in comparatie cu cele de demult sunt mult mai eficiente, au capacitatea de a stoca mai multa informatie si consuma mai putina energie, iar utilizarea lor este acum foarte simpla incat cu putina rabdare ati putea sa ii invatati si pe bunicii vostri sa umble pe ele.[adsenseyu1]

Majoritatea dintre noi nici macar nu stim toate componentele unui calculator, din ce este format, nici nu are rost sa ne intrebam cum functioneaza toate ca este mult prea complicat.

Calculatorul este format din, unitate centrala, care este si cea mai importanta caci ea este cea care primeste si trimite comenzile mai departe, monitorul, fara de care nu puteti sa utilizati calculatorul, pe el este redata imaginile si comenzile pe care le faceti, mouse-ul cu care reusim sa lucram pe calculator si sa selectam ce vrem, tastatura din nou este esentiala la calculator cu ajutorul ei o sa scrieti sau o sa va jucati daca va plac jocurile cu impuscaturi si de oricare alt gen.

Bineinteles ca la calculator puteti concta si o imprimanta daca lucrati mult cu hartii, boxe si statie, insa putem spune ca in ziua de azi tot mai multi opteaza pentru laptopuri, fiind mult mai usoare, mai mici si usor de transportat oriunde. Laptopurile sunt mult mai utile in plus sunt o multime de modele care cu siguranta sunt mai eficiente ca si un calculator. In plus laptopul nu are nevoie de atat de multe, cum ar fi un monitor sau un mouse, el poate fi folosit si asa cum este.

[adsenseyu1]

Tehnologia avanseaza foarte repede si este din ce in ce mai usor pentru toata lumea sa invete sa o foloseasca, de la calculatoare si laptopuri pana la telefoane si tablete, bineinteles ca exista si o multime de ipad-uri sau ceasuri ingenioase insa nu vom vorbi despre ele.

Daca sunteti parinti incercati sa introduceti calculatorul copiilor chiar si de la o varsta mica caci este esential in dezvoltarea si educarea copilul sa invete sa il utilizeze, incercati sa ii aratati diferite joculete educative dupa care o sa vedeti cum interesul lor o sa creasca si pe masura ce o sa creasca o sa descopere si anumite programe pe care le poate invata sa le foloseasca pe calculator, tineti cont de faptul ca viitorul lor o sa fie plin de tehnologie iar daca el o sa se familiarizeze o sa fie si interesat sa invete iar asa poate incepe o cariera de succes.

0 Shares
You May Also Like